این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 8 آذر 1404
آبزیان زینتی
، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۴۱-۴۶
عنوان فارسی
بررسی اثرات سطوح مختلف گل رز چینی ( (Hibiscus rosasinensis به عنوان رنگدانه کارتنوئید طبیعی برمیزان تغییر رنگ و ذخیره کارتنوئید کل در عضلات ماهی گورامی آبی ( trichopterus Trichogaster)
چکیده فارسی مقاله
تاثیر رنگدانه طبیعی گل رز چینی بر برمیزان تغییر رنگ و ذخیره کارتنویید عضله در ماهی گورامی آبی بررسی شد. در این آزمایش 4 جیره غذایی آزمایشی شامل جیره کنترل (بدون رنگدانه)، و رز چینی در سه سطح ( 0.5، 1.5 و 2.5 درصد)در غذا تهیه شد. بچه ماهیان در 12 آکواریوم با ابعاد 30×30×60 سانتیمتر باتراکم 10 قطعه ماهی در هر آکواریوم پرورش داده شدند. بچه ماهیان بامیانگین وزنی0.02±0.52گرم به مدت70روزباجیرههای آزمایشی تغذیه نمودند. برای هر گروه آزمایشی در آزمایش اول 3 تکرار استفاده گردید. در ده هفته پرورش ماهیان میزان تغییر رنگ پوست ماهیان با دستگاه رنگ سنج پرتابل و با سنجش فاکتورهای تغییر رنگ (L*,a*,b*)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد ماهیانی که با جیره های گل رزچینی تغذیه کرده بودند اختلاف محسوسی نشان ندادند(0.05>P)درحالی که اندازه گیریکارتنوئیدکل نشان داد میزان کارتنوئید کل در تیمارهای تغذیه شده با گل رزچینی به طورمعنی داری بیشترازگروه کنترل بود(P< 0.05) . این مطالعه نشان میدهد که کاربرد گل رزچینی باعث افزایش میزان کارتنویید در عضله ماهیان گورامی آبی شده است لذا میتواند افزایش بازارپسندی ماهیان زینتی را موجب گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گل رز چینی، تغییر رنگ، کارتنویید کل، گورامی آبی
عنوان انگلیسی
The effect of China Rose levels as natural carotenoids on the pigmentation and total carotenoids contents in the muscle of blue gourami
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of China Rose, a natural pigment source, was investigated on blue gourami muscle color change and carotenoid content. In this study, one control diet (without pigment) and three experimental diets containing 0.5, 1.5 and 2.5% China rose were prepared. The fish fingerlings were reared in twelve aquaria with 60×30×30 cm dimensions with stocking density of 10 fish per aquarium. The fish with average weight of 0.52 ± 0.02 g were fed in triplicate with the diets for 70 days. During the rearing period, the fish skin color was monitored using a portable colorimeter and color change factors (L*a*b*) were analyzed. Results showed that there was no marked difference among the fish fed with China Rose diets (P>0.05). However, total carotenoid content of the fish in China Rose treatments was significantly higher than that of the control group (P< 0.05). This study shows that China Rose administration increases carotenoid content in blue gourami muscle, thus leads to increase in ornamental fish marketability.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
China Rose, Pigmentation, Total carotenoids, Blue gourami
نویسندگان مقاله
مریم جرجانی | maryam jorjani
inland waters aquatic stocks research center, gorgan, golestan province, iran.
مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی - گرگان
مصطفی شریف روحانی | mostafa sharifrohani
agricultural research education amp; extension organization, tehran, iran
سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
امین میرهاشمی رستمی | amin mirhashemi rostami
inland waters aquatic stocks research center, gorgan, golestan province, iran.
مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی - گرگان
ایلین تانشان هوای | aileen tan shau hwai
school of biological sciences, universiti sains malaysia, 11800, penang, malaysia.
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه علوم مالزی usm ، پنانگ، مالزی
نشانی اینترنتی
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-93-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/551/article-551-495762.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات