این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۳۵-۴۲

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Total Phenolic Contents and Antioxidant Activity of Pomegranate (Punica granatum L.) Peel Extracts
چکیده انگلیسی مقاله The phenolic compounds of pomegranate (Punica granatum L.) peel extracted by two methods (solvent and ultrasound-assisted) with five solvents (acetone, methanol, ethanol, water and ethyl acetate) were compared with supercritical fluid extraction (SFE). The total phenolic compounds were determined according to the Folin-Ciocalteu reagent using tannic acid as standard. The overall results showed that acetone with sonication produced the maximum amount of phenolic compounds from pomegranate peel extracts (PPE). Furthermore, the effect of the acetone extract of pomegranate peel (0.010-0.050 %) on the stability of soybean oil during heating at 60oC (oven test method) was determined by measuring peroxide and thiobarbitoric acid values. At a 0.050 % level of pomegranate peel extract, its antioxidant activity was greater than 0.02 % of the two synthetic antioxidants butylated hydroxyanisole (BHA) and butylated hydroxytoluene (BHT). The pomegranate peel extract possessed a relatively high antioxidant activity and might be considered as a rich source of natural antioxidant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله p یعثوبی |
department of food technology, tarbiat modares university, p. o. box 14115-336, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

m برزگر |
department of food technology, tarbiat modares university, p. o. box 14115-336, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمدعلی سحری | m a
department of food technology, tarbiat modares university, p. o. box 14115-336, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمدحسین عزیزی | m h
department of food technology, tarbiat modares university, p. o. box 14115-336, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4471_e9b5327f3b5930ed5a6820154ca87dd2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-495030.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات