این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۸۱-۱۹۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimization of the Process Variables for Minimizing of the Aflatoxin M1 Content in Iranian White Brine Cheese
چکیده انگلیسی مقاله A model capable of predicting the minimum content of Aflatoxin M1 (AFM1) in Iranian while brine cheese has been developed using a chemometric approach to determine the optimum processing conditions. Renneting temperature, cut size, stirring time, press time, curd size and saturated brine pH were all regarded as process variables. Three-dimensional response surface and contour plots were drawn. The minimum content of AFM1 (116.9 ng kg -1 dry matter) was predicted when the processing variables were: Ren-neting temperature= 40°C, Cut size= 0.5 cm, Stirring time= 10 minutes, Press time= 20 minutes, Curd size= 64 cm3, Saturated brine pH= 4.6. These values predicted for opti-mum process conditions were in good agreement with experimental data.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aflatoxin M1, Chemometrics, Minimization, White brine cheese

نویسندگان مقاله h محمدی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, university of urmia, urmia, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

m علیزاده |
department of food science and technology, faculty of agriculture, university of urmia, urmia, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محمدرضا باری | m r
m.alizadeh@mail.urmia.ac.ir

a خسروشاهی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, university of urmia, urmia, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

h تاجیک |
faculty of veterinary medicine, university of urmia, urmia, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4379_768214d71f23283aefd68ba7291156bd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-494943.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات