مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۷۷-۸۴

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد‌میکروبی عصاره‌های الکلی گیاه انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: در طب سنتی از میوه انار برای برخی از بیماریها استفاده می شود. این مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره های پوست انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن بررسی گردید. مواد و روشها: اثر ­بخشی عصاره­ها بر فرم منفرد با آزمون انتشار دیسک تعیین گردید. مقادیر حداقل مهارکنندگی با غلظت mg/ml02/0 و مقادیر حداکثر مهار کنندگی با غلظت mg/ml 50 به روش ماکروبراث دایلوشن محاسبه شد. اثرات ضد­بیوفیلمی در سه غلظت mg/ml 5، mg/ml 10 و mg/ml20 با روش میکروتیتر پلیت بررسی گردید. سه شاخص میزان تشکیل بیوفیلم، تخریب بیوفیلم و فعالیت آنزیم دهیدروژناز با روش رنگ آمیزی کریستال ویوله تعیین گردید. یافته‌ها: دیسک­های آغشته به عصاره­های پوست انار رشد باکتری­های مورد بررسی را حداقل 50 درصد مهار کردند اما بر استرپتوکوکوس پنومونیه، پسودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه بی­اثر بودند. بر خلاف این در محیط مایع آزمون MIC عصاره­های مذکور رشد تمامی باکتری­ها را به خوبی مهار کردند (70 %). این عصاره ها ساختار های بیوفیلمی را حداقل به میزان 50 درصد و حداکثر 95 درصد از بین بردند. اثر مهاری عصاره­ به غلظت و نوع حلال آن وابسته است. بیشترین اثر مهاری در پدیده تشکیل بیوفیلم بر باکتری استافیلوکوکوس ارئوس (84/95%) بوده و پسودوموناس آئروژینوزا (48/51 %) بیشترین تخریب را در تیمار با عصاره­های این گیاه نشان داد. بالاترین مهار فعالیت متابولیکی نیز در باسیلوس سرئوس (13/77%) مشاهده گردید. نتیجه گیری: در این بررسی قابلیت مهاری عصاره­های پوست انار در مهار فرم منفرد و بیوفیلمی که وابسته به غلظت عصاره و حلال انتخابی است، تایید شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Antimicrobial Effects of the Alcoholic Extracts of Pomegranate (Punica Granatum) on the Planktonic Forms and Biofilm Structures of Six Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE In traditional medicine, pomegranate is used for the treatment of intestinal worms and diarrhea. This study aimed to examine the antibacterial activities of pomegranate extracts on biofilm structures and planktonic forms of six pathogenic bacteria. METHODS: In this study, the inhibitory effect of the extracts on planktonic forms was determined, using disc diffusion method. Minimum inhibitory concentration (MIC) of 0.02 mg/ml and maximum inhibitory concentration of 50 mg/ml were determined, using broth macrodilution. Anti-biofilm effects at 5 mg/ml, 10 mg/ml, and 20 mg/ml concentrations were assessed using microtiter plate method. Also, biofilm formation, biofilm degradation, and dehydrogenase enzyme activity were determined by crystal violet staining. FINDINGS: Discs impregnated with pomegranate extracts inhibited the growth of test bacteria by 50% (P< 0.01). However, no inhibitory effect was detected on streptococcus pneumoniae, pseudononas aeruginosa, or klebsiella pneumonia (p>0.05). In the broth medium of MIC test, the extracts could inhibit the growth of all bacteria (70%). These extracts damaged the biofilm structures by 50% (minimum) and 95% (maximum), respectively. The inhibitory effect of the extracts was dependent on the extract concentration and type of solvent. Pomegranate extracts were most efficient in inhibiting the biofilm formation of staphylococcus aureus (95.84%). The greatest eradication of biofilm structures was observed in the biofilm of pseudomonas aeruginosa (51.48%). Also, the highest decrease in metabolic activity was observed in bacillus cereus (77.13%). CONCLUSION: In this study, the inhibitory effect of pomegranate extracts on planktonic forms and biofilm structures was confirmed. As it was shown, the inhibitory effect was correlated with the solvent type and extract concentration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی حسن شاهیان | mehdi hassanshahian
dep of biology- faculty of science- shahid bahonar university of kerman- kerman- iran
کرمان- دانشگاه شهید باهنر کرمان- گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

زینب محسنی پور | zinab mohsenipour
dep of biology- faculty of science- shahid bahonar university of kerman- kerman- iran
کرمان- دانشگاه شهید باهنر کرمان- گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1322-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات