این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 10 آذر 1404
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی
، جلد ۷، شماره ۲۷، صفحات ۱۷-۲۴
عنوان فارسی
اثرهای پرایمینگ بذر برتعدیل اثر تنش شوری در خیار
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: بهمنظور بررسی تأثیر پرایمینگ بذر بر تعدیل اثر شوری بر جوانه زنی و رشد اولیه خیار در شرایط کشت گلدانی، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل دو عاملی در قالب کرتهای کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه جهاد کشاورزی شهرستان زاهدان در سال 1391 انجام شد. مواد و روش ها: فاکتور اصلی شوری در سه سطح شامل Ec 2، 4 و 6 و پرایمینگ بذر به عنوان فاکتور دوم در چهار سطح شامل شاهد (عدم پرایمینگ)، پرایمینگ با نیترات پتاسیم، کلرید پتاسیم و کلرید سدیم بود. یافته ها: نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد شوری بر تمام صفتهای مورد مطالعه تأثیر معنیداری داشت. بیشترین درصد جوانه زنی با 58/97 درصد در شوری با سطح پایین بدست آمد. بیشترین بیوماس گیاهی را هم همین تیمار با میانگین26/55 گرم دارا بود. بحث: پرایمینگ بذر به غیر از تعداد برگ، قطر ساقه و زمان لازم برای سبز شدن بر بقیه صفتهای مورد مطالعه تأثیر معنیداری داشت. بیشترین درصد جوانه زنی با 11/88 در تیمار نیترات پتاسیم حاصل شد. این تیمار همچنین با میانگین 92/43 گرم دارای بیشترین وزن خشک گیاهی بود. اثر متقابل شوری در پرایمینگ بر روی صفتها تأثیر معنیداری نداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده کشت خیار در مناطقی که آب آبیاری آن شور است توصیه نمیشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرایمینگ، تنش شوری، جوانه زنی، خیار
عنوان انگلیسی
Effect of seed priming on Moderating of salinity stress in cucumber
چکیده انگلیسی مقاله
Aim and Background: In order to evaluation of seed priming on Moderating of salinity effect on germination and primary growth of cucumber in pot planting, an experiment carried out by Factorial design with RCD at three replication in greenhouse of Zahedan Jihad Keshavarzi in 2012. Material and methods: The main factor was salinity at three level consider EC=2, EC=4 and EC=6 mmohs/cm and second factor was seed priming in four level consider control, KNO3, KCl and NaCl. Results: The variance analysis of data showed that salinity had meaning effect on the all of investigated traits. The most germination percentage with 97.58% obtained in control treatment. The maximum biomass as well as in this treatment with 55.26 gram. The seed priming had meaning effect on the all traits except leave number, stem diameter and the time need for emergence. The most germination with 88.11% obtained in KNO3 treatment this treatment as well as with 43.92 gram had the most biomass. The correlation effect of salinity × priming had no significant effect. Conclusion According to this results cucumber cultivation not recommended for Areas where the irrigation water is saline.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Priming, Salinity Stress, Germination, Cucumber
نویسندگان مقاله
حسنعلی ارباب حقیقی | hassan ali arbabhaghighi
department of agriculture, islamic azad university, khoy branch, khoy, iran
1. گروه علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوی، خوی، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی خوی (Islamic azad university of khoi)
فاطمه نجات زاده | fatemeh nejatzadeh
department faculty of agriculture, islamic azad university, khoy branch, khoy, iran
2. گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد خوی، خوی، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی خوی (Islamic azad university of khoi)
جواد خلیلی محله | javad khalili mahaleh
department faculty of agriculture, islamic azad university, khoy branch, khoy, iran
2. گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد خوی، خوی، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی خوی (Islamic azad university of khoi)
نشانی اینترنتی
http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-260-19&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1816/article-1816-476107.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک
نوع مقاله منتشر شده
مقاله تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات