فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۳۲، صفحات ۱۴۵-۱۵۲

عنوان فارسی بررسی بهترین روش استخراج ترکیبات فنلی موجود در گیاه سرخارگل
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سرخارگل گیاهی است که از دیرباز در طب سنتی مورد مصرف بوده است. امروزه تحقیقات وسیعی روی این گیاه انجام شده و مشخص شده است که این گیاه باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود. گیاه شامل ترکیبات متعددی مثل فلاونوئیدها، ترکیبات فنلی و ایزوبوتیل آمیدها است. ترکیبات فنلی یکی از مهم‌ترین دسته ترکیباتی هستند که اثرات محرک سیستم ایمنی آن‌ها اثبات شده است. بنابراین تعیین روشی برای استخراج بهینه این مواد از گیاه امری ضروری است. هدف: در این تحقیق اثرات حلال، روش استخراج، اندازه ذره‌ای گیاه و نسبت گیاه به حلال در استخراج ترکیبات فنلی گیاه سرخارگل مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: به منظور تعیین بهترین حلال برای استخراج فنل‌ها، حلال‌های مختلف قطبی و غیرقطبی از هگزان تا آب اسیدی مورد آزمایش قرار گرفتند. به علاوه روش‌های ماسراسیون، سونیکاسیون، پرکولاسیون، استخراج گرم و استخراج مداوم (با دستگاه سوکسله)، پودر گیاه با اندازه ذره‌ای متفاوت و نسبت‌های مختلف گیاه به حلال بررسی شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که بهترین روش برای استخراج ترکیبات فنلی استفاده از حلال متانول: آب (20: 80)، روش استخراج گرم (2 ساعت در دمای 50 درجه سانتی‌گراد)، اندازه ذره‌ای 300 میکرومتر و نسبت گیاه به حلال 200: 1 می‌باشد. نتیجه‌گیری: برای استخراج بهینه ترکیبات فنلی از گیاه سرخارگل شرایط خاص باید در نظر گرفته شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرخارگل، ترکیبات فنلی، استخراج، رنگ‌سنجی

عنوان انگلیسی Investigation of the Best Method for Extraction of Phenolic Compounds from Echinaceae purpurea L. (Moench)
چکیده انگلیسی مقاله Background: Echinacea spp. have been used in traditional medicine for many years. Recently, many investigations have been done on this plant and they showed that the plant is an immunostimulant agent. The plant contains different components such as flavonoids, phenolic compounds and isobutylamides. Phenolics are one of the most important agents in immunostimulant effects of the plant therefore, determination of a method for the best extraction of these compounds from the plant is important. Objective: In this research, the effects of solvent, extraction procedure, plant particle size and plant:solvent ratio on extraction of phenolic compounds of Echinacea purpurea (L.) Moench have been investigated. Methods: Different polar and non-polar solvents from hexane to acidic water were used in order to determine the best solvent for phenolics extraction. Moreover, the methods of maceration, sonification, perculation, digestion and continuous extraction (by use of soxhelet apparatus), different particle sizes of the plant powder and various plant:solvent ratios were examined as well. Results: The results showed that the best method for extraction of phenolics is methanol:water 80:20 as solvent, method of digestion (2h, 50 °C), particle size of 300 µm for the plant powder and plant: solvent ratio of 1:200. Conclusion: It can be concluded that in order to efficient extraction of phenolic compounds from Echinacea purpurea aerial parts, special condition should be considered.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Echinacea, Phenolic compounds, Extraction, Colorimetry

نویسندگان مقاله هما حاجی مهدی پور | h hajimehdipoor
department of pharmacognosy, food and drug control laboratories and food and drug laboratory research center, moh amp; me, tehran, iran
گروه فارماکوگنوزی و عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران
سازمان های دیگر: مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران

مهناز خانوی | m khanavi
department of pharmacognosy, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran tel 98-21-66954706, fax 98-21-66461178
تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی، گروه فارماکوگنوزی تلفن 66954706 021 ، نمابر 66461178 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مریم شکرچی | m shekarchi
department of medicinal chemistry, food and drug control laboratories and food and drug laboratory research center, moh amp; me, tehran, iran
گروه شیمی دارویی و عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران
سازمان های دیگر: مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران

زهرا عابدی | z abedi
herbal drugs department, food and drug control laboratories and food and drug laboratory research center, moh amp; me, tehran, iran
مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران
سازمان های دیگر: مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران

مرتضی پیرعلی همدانی | m pirali hamedani
department of medicinal chemistry, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences and medicinal plants research center, tehran, iran
گروه شیمی دارویی و عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-149-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات