این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۲، صفحات ۳۳۷-۳۴۶

عنوان فارسی بررسی اثر شرایط نگهداری بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی کرم گردو
چکیده فارسی مقاله   چکیده گردو یکی از میوه­های سرشار از انرژی، پروتئین، مواد معدنی و سایر ترکیبات می­باشد. همچنین مقدار زیادی روغن دارد و به همین علت می­توان آن را به محصولی مالش­پذیر تبدیل کرد. در این تحقیق ما شرایط نگهداری کرم گردو را بررسی نمودیم. بدین منظور با توجه به کارهای اولیه، یک نمونه کرم گردو با فرمولاسیون مشخص را تولید کرده و به نمونه­ها مقدار 0 تا 02/0 درصد آنتی اکسیدان BHT افزودیم. سپس آن­ها را داخل ظروف پلی­اتیلنی در دماهای 4، 25 و 40 درجه سانتی­گراد برای مدت 15، 55 و90 روز نگهداری کردیم. در زمان­های مختلف نگهداری میزان جدا شدن روغن از کرم، خواص اکسیداتیو و آلودگی نمونه­ها را بررسی نمودیم. نتایج نشان داد که جدا شدن روغن از نمونه­ها از 5/0 درصد در دمای 40 درجه تا 108/1 درصد در دمای 40 درجه افزایش یافت. همچنین پس از 15 روز نگهداری، میزان جدا شدن روغن تنها 47/0 درصد بود، درحالی­که جدا شدن روغن از کرم بعد از 90 روز نگهداری به 09/1 درصد رسید. عدد پراکسید نمونه­ها نیز با افزایش دما و زمان نگهداری بالا رفته و از 13/2 در نمونه­های نگهداری شده در یخچال تا 55/2 در نمونه­های نگهداری شده در 40 درجه افزایش یافت. افزودن آنتی اکسیدان سبب کاهش عدد پراکسید شد ولی عدد پراکسید نمونه­ها در غلظت صفر درصد BHT نیز در محدوده قابل قبول قرار داشت. نتایج نشان داد که بهترین دما برای نگهداری کرم گردو دمای یخچال می­باشد که در این شرایط تا بیش از 3 ماه بدون هیچگونه نگهدارنده­ای قابل نگهداری است.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید حمیدرضا ضیایالحق | seyed hamidreza
دانش آموخته دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد و استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان شاهرود ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سمنان

مصطفی مظاهری تهرانی | mazaheri tehrani
استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

سید محمد رضوی | seyed mohammad
استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

حسن رشیدی |
استادیار گروه صنایع غذایی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17347_c91698b58e877dcec0df2f39453bcb7d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455379.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات