این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۸، شماره ۲، صفحات ۲۲۹-۲۴۱

عنوان فارسی تأثیر منبع غله و افزودن آنزیم به جیره بر عملکرد و صفات سرمی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به‌منظور بررسی و ارزیابی تأثیر منبع غلۀ جیره (ذرت یا سه رقم گندم سرداری، زرین و آذر 2) با و بدون افزودن آنزیم کربوهیدراتاز بر شاخص­های عملکردی، وزن نسبی اندام­های گوارشی و صفات سرمی جوجه­های گوشتی با استفاده از 392 قطعه جوجه‌خروس راس 308 به‌صورت طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و چهارده قطعه پرنده در هر تکرار در دورۀ سنی 1 تا 49 روزگی انجام شد. نتایج نشان داد، استفاده از گندم رقم زرین در مقایسه با رقم سرداری یا آذر2 به‌عنوان تنها منبع غلۀ جیره­ موجب افزایش وزن زنده در سنین 11، 25 و 42 روزگی شد. خوراک مصرفی در دورۀ سنی 1 تا 11روزگی در جوجه­های تغذیه‌شده با جیرۀ حاوی گندم رقم زرین بالاتر از گروه تغذیه‌شده از جیرۀ حاوی گندم رقم آذر 2 بود. تغذیه از جیرۀ دارای گندم سرداری در مقایسه با زرین یا آذر 2 موجب کاهش سطح گلوکز و پروتئین کل سرم در 20 روزگی و کاهش وزن نسبی لاشه و پانکراس به ترتیب در سنین 21 و 41 روزگی شد. افزودن مکمل آنزیمی به جیره­ موجب افزایش وزن زنده در سن‌های 11، 25 و 42 روزگی، افزایش وزن در دورۀ سنی 12 تا 25 روزگی، بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره­های سنی 12 تا 25 و 43 تا 49 روزگی و کاهش وزن نسبی سنگدان و پانکراس در سن 21 روزگی شد. به‌طورکلی نتایج بیانگر بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی در صورت استفاده از گندم رقم زرین و یا افزودن آنزیم به جیره بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجۀ ‌گوشتی، رقم گندم، سرم، مکمل آنزیمی، ویژگی‌های لاشه،

عنوان انگلیسی Effects of dietary cereal source and enzyme supplementation on performance and serum traits in broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله A total of 392 one-day male broiler chicks (Ross 308) were used to evaluate the effect of grain source (corn or Sardari, Zarrin and Azar-2 wheat cultivars) with or without a carbohydrase mixture enzyme an chicks performance from day 1 to day 49. A completely randomized design (seven treatments, four replicates and 14 chicks per replicate) was used. Results showed that birds fed diet contained Zarrin vs. Sardari or Azar-2 had higher body weightat 11, 25 and 42 days of ages. Birds fed Zarrin vs. Azar-2 diet had higher feed intake from 1 to 11 d. Bird's fed diet with Sardari treatment showed lower serum glucose and total protein at 20d, lower carcass and pancreas relative weight (%) at 21 and 41d, respectively. Enzyme supplementation significantly improved bird's body weight at 11, 25 and 42 d. Enzyme improved feed conversion ratio from 12 to 25 and 43 to 49 days of age. In addition, birds fed enzyme contained diet had significantly lower gizzard and pancreas relative weight (%) at 21d. In conclusion, the findings show that birds fed diet containing Zarrin cultivar or supplemented with enzyme mixture had higher performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم قرقانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

احمد کریمی |
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

قربانعلی صادقی |
استاد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_63372_b7b48f2d94150613df671c6dc6c55cd2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-454885.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات