|
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۲۸۷-۲۹۹
|
|
|
عنوان فارسی |
کاربرد نانوذرات مغناطیسی آهن اکسید در فرآیند تثبیت بیومولکولهای زیستی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: نانو ذرات مغناطیسی به علت ویژگیهای منحصربهفرد آنها توجه بسیاری از محققین در زمینههای مختلف به سمت خود معطوف کردهاند. تثبیت آنزیم بر روی نانو ذرات مغناطیسی عامل دار شده، با حفظ فعالیت پروتئین آزاد و پایداری بهینه، به وسیله روشهای متنوع اصلاح سطح، توسعهداده شده است. این مقاله به بررسی روشهای اصلاح سطح و کاربرد نانوذرات مغناطیسی آهن جهت تثبیت پروتئین متمرکزشده است. روش بررسی: در بین مقالات معتبر علمی، 51 مقاله منتشرشده از پایگاههای علمی مختلف بین سالهای (2016- 2000) انتخاب و استفاده شد. در این مقالات روشهای بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی سنتز نانو ذرات مغناطیسی، مزایا و محدودیتهای روشهای سنتز، کاربرد روش اصلاح و تثبیت آنزیم روی نانو ذرات آهن اکسید ارزیابی شدند. با تجزیهوتحلیل دقیق این مقالات، مناسبترین روش سنتز نانو ذرات مشخص و کاربرد این نانو ذرات در فرایند تثبیت بیومولکولها زیستی خلاصه شد. نتیجهگیری: روش هم رسوبی روشی آسان در تهیه نانو ذرات مغناطیسی آهن با سطح بزرگ و اندازهای کوچک بوده که قابلیت این ذرات را بهعنوان یک حامل مناسب برای تثبیت آنزیمها افزایش میدهد. اصلاح مناسب سطح این نوع نانو ذرات قابلیت آنها را برای اتصال به مولکولهای زیستی را افزایش میدهد. پروتئین یا آنزیم تثبیتشده روی نانو ذرات مغناطیسی در مقایسه با ساختارهای تثبیت نشده دارای پایداری بیشتری نسبت به تغییرات ساختاری، دما و pH بوده و کاربرد وسیعی در علوم مختلف ازجمله جداسازی و خالصسازی پروتئین، علوم دارویی و آنالیز غذایی دارد. تثبیت با استفاده از پیوندهای کووالانسی و جذب فیزیکی غیراختصاصی است که این ویژگی کاربرد آنها را محدود میسازد. فرآیند تثبیت از طریق واسطههای زیستی روش جدیدی را برای حل مشکل انتخابپذیری ارائه نموده است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Application of magnetic iron oxide nanoparticles in stabilization process of biological molecules |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Because of their unique properties, magnetic nanoparticles have attracted the attention of many researchers in various fields. The stabilization enzyme on functionalized magnetic nanoparticles, with the maintenance of free protein activity and optimal stability, have been developed by various surface modification techniques. This review focused on the methods for modification of iron magnetic nanoparticles and their application to stabilize protein. Methods: Among the published valid articles, 51 articles were selected from various scientific databases between the (2000-2016) years. The papers were evaluated for biological, physical and chemical synthesis methods, advantages and limitations of synthesis methods, application of surface modification and enzyme fixation on iron oxide nanoparticles. Precisely analyzing of papers, the most suitable method was investigated for the synthesis of nanoparticles and the use of nanoparticles was summarized in the biomolecules fixation process. Conclusion: Co-precipitation method is an easy way to prepare magnetic nanoparticles of iron with a large surface and small particle size, which increases the ability of these particles to act as a suitable carrier for enzyme stabilization. Adequate modification of the surface of these nanoparticles enhances their ability to bind to biological molecules. The immobilized protein or enzyme on magnetic nanoparticles are more stable against structural changes, temperature and pH in comparison with un-stabilized structures, and it is widely used in various sciences, including protein isolation and purification, pharmaceutical science, and food analysis. Stabilization based on the covalent bonds and physical absorption is nonspecific, which greatly limits their functionality. The process of stabilization through bio-mediums provide a new method to overcome the selectivity problem. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محمد حسین سلمانی | mohammad hossien salmani shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
محدثه میکانی | mohadesah mikaie iranian research organization for science and technology, tehran, iran پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران سازمان اصلی تایید شده: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
هما ترابی زاده | homa torabizadeh iranian research organization for science and technology, tehran, iran گروه علوم و صنایع غذایی، پژوهشکده فناوری های شیمیایی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران سازمان اصلی تایید شده: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
رضا رحمانیان | reza rahmanian islamic azad university, north tehran, tehran, iran باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران شمال، تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1163-4&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/136/article-136-448537.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
سایر |
نوع مقاله منتشر شده |
مروری |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|