این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۱۶۲-۱۶۹
عنوان فارسی
زنجبیل؛ گیاه دارویی ضد استرپتوکوکوس موتانس- کدام حلال مناسب تر است؟
چکیده فارسی مقاله
خلاصه: سابقه و هدف: Streptococcus mutans یکی از اعضای میکروفلور دهان، از عوامل مهم پوسیدگی دندان میباشد. با توجه به عوارض جانبی گزارش شده برای ترکیبات شیمیایی کنترل کننده پوسیدگی مانند کلرهگزیدین و نرخ رو به رشد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها جایگزینی ترکیبات گیاهی ارزان قیمت، موثر و غیر سمی با ترکیبات شیمیائی ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه بررسی قدرت ضد باکتریائیZingiber officinale بر روی سویه استاندارد S. mutans و مقایسه اثر بخشی عصاره های تهیه شده از این گیاه با استفاده از حلال های مختلف است. مواد و روش ها: مطالعه به روش آزمایشگاهی انجام شد. عصاره ریزوئید گیاه زنجبیل با استفاده از 4 حلال آب، متانول، اتیل استات و هگزان تهیه شد و MIC و MBC عصاره های حاصل با روش میکرودایلوشن بر روی باکتری ATCC 35668 S. mutans تعیین شد. قطر هاله عدم رشد باکتری به روش چاهک و انتشار عصاره در محیط آگار، در سه غلظت مختلف از عصاره ها مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها با آزمون ANOVA و LSD مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته ها: غلظت های مختلف عصاره زنجبیل دارای اثرات ضد میکروبی مشخص بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره های آبی و متانولی، 12/5 میلیگرم بر میلیلیتر و برای عصاره های اتیل استات و هگزانی 25 میلیگرم بر میلیلیتر برآورد گردید. حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای عصاره متانولی و آبی 25 میلیگرم بر میلیلیتر و برای عصاره اتیل استات و هگزانی 50 میلیگرم بر میلیلیتر ارزیابی شد. بالاترین قطر هاله عدم رشد توسط عصاره متانولی و پس از آن با اختلاف بدون معنی توسط عصاره آبی ایجاد شد. عصاره های اتیل استات و هگزان به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند. نتیجه گیری: وجود اختلاف در قطر هاله عدم رشد حاصل از اثر عصاره های مختلف نشانگر وجود اختلاف در درون ترکیبات هر یک از انواع عصاره است. به نظر میرسد عصاره آبی و متانولی زنجبیل ترکیب مناسبی جهت کنترل جمعیت باکتری استرپتوکوک موتانس است. (P< 0.05) کلمات کلیدی:زنجبیل، استرپتوکوکوس موتانس، اتیل استات، متانول
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنجبیل، استرپتوکوکوس موتانس، اتیل استات، متانول
عنوان انگلیسی
Zingiber officinale; an anti- Streptococcus mutans herbal drug: which is more suitable?
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Streptococcus mutans, a member of endogenous oral microflora, is the key causative agent of dental caries. Because of the side effects of chemical agents such as chlorhexidine and increased bacterial resistance to antibiotics, there is an emergence need for alternative therapies which are affordable, not toxic and effective, such as plants. The purpose of this study was to evaluate the antibacterial potency of Zingiber officinale (ginger) extracts on Standard strain of S. mutans with usage of variable solvents. Materials and Methods: In this experimental study, solvent fractions of ginger rhizome were prepared using, hexane, ethy acetate, methanol and water solvents and the bacteriostatic (MIC) and bactericidal (MBC) effect of different concentrations of each type of extract was evaluated on S. mutans ATCC 35668. The diameter of inhibition zone in Mueller-Hinton agar were also calculated.The given data were statistically analyzed using ANOVA and LSD tests. Results: The MIC and MBC of the methanol and water extracts of Z. officinale was found to be 12.5 and 25 mg ml-1 respectively. The figures for MIC and MBC of ethyl acetate and hexane extracts of the plant was 25 and 50 mg ml-1 respectively. Methanol and aqueous extracts made the highest inhibition zone diameters and ethyl acetate and hexane extracts gained the second and third rates respectively. Conclusion: The differences in zone of inhibition diameters yielded from different kinds of extracts (P< 0.05) is because of differences between each extract components and more studies is needed to analyze the constituents of each type of extracts. These findings are conducted anti-S. mutans activity of aqueous and methanol ginger extracts. Key words: Zingiber officinale, Streptococcus mutans, Ethyl acetate, Methanol
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدف شیخی نژاد | sadaf sheikhinejad
department of biology, islamshahr branch, islamic azad university, islamshahr, iran
اسلامشهر، میدان نماز، خیابان صیاد شیرازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، دانشکده علوم پایه، اداره پزوهش
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر (Islamic azad university of islamshahr)
لاله بابایی خو | laleh babaeekhou
department of biology, islamshahr branch, islamic azad university, islamshahr, iran
اسلامشهر، میدان نماز، خیابان صیاد شیرازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، دانشکده علوم پایه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر (Islamic azad university of islamshahr)
گیتی برزین | giti barzin
department of biology, islamshahr branch, islamic azad university, islamshahr, iran
اسلامشهر، میدان نماز، خیابان صیاد شیرازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، دانشکده علوم پایه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر (Islamic azad university of islamshahr)
نشانی اینترنتی
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1225-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیماری دهان
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات