این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۱۵۷-۱۶۱

عنوان فارسی مقایسه تاثیر عصاره جعفری با نیستاتین برمیزان رشد کاندیدا البیکانس
چکیده فارسی مقاله خلاصه: سابقه و هدف: با توجه به شیوع کاندیدیازیس دهانی و نظر به گزارشاتی مبنی بر اینکه بعضی از گیاهان دارویی از جمله گیاه جعفری دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی می­باشند، هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر عصاره جعفری با نیستاتین بر میزان رشد کاندیدا البیکانس بود. مواد و روشها: تحقیق به روش تجربی و آزمایشگاهی انجام گرفت. سوش کاندیدا آلبیکانس با شماره 10231 ATCC تهیه شده، روی پلیت Sabouraud Dextrose Agar (SDA), Merck ساب کالچر شده و به روش 5/0 مک فارلند سوسپانسیون تهیه شد و روی پلیت­ها بطور یکنواخت کشت داده و  چاهک هایی به اندازه استاندارد بر روی محیط کشت تعبیه شد، داخل 12چاهک عصاره جعفری ودر12 چاهک بعنوان شاهد  نیستاتین افزوده شد. یک روز بعد از انکوباسیون قطر هاله عدم رشد در اطراف چاهک ها اندازه گیری شده و مقادیر آن در دو گروه با آزمون T-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: هر دو نمونه قادر به ایجاد هاله مهار رشد کاندیدا آلبیکانس بودند و میزان قطر آن در گروه نیستاتین برابر با 2/34 ± 31/4 و در گروه عصاره جعفری 1/43 ± 19/6 بود. ( 01/> P ) نتیجه گیری: به نظر می رسد که عصاره جعفری نیز قادر به مهار هاله رشد کاندیدا آلبیکانس می باشد. ولی نیستاتین بطور معنی داری از آن قوی تر است. کلمات کلیدی: کاندیدیازیس دهانی، کاندیدا آلبیکانس، جعفری، نیستاتین
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاندیدیازیس دهانی، کاندیدا آلبیکانس، جعفری، نیستاتین

عنوان انگلیسی Comparison between the effect of Petroselinum Crispum with Nystatin on growth of Candida albicans (in vitro)
چکیده انگلیسی مقاله Abstract  Background & Aim: Due to prevalence of oral candidiasis whereas reported that some medicinal herbs such as parsley has antibacterial and antifungal properties. The aim of this study is to compare the effect of parsley with Nystatin on growth of Candida albicans. Materials and Methods: An experimental study (in vitro) doing behalf of Candida albicans strain 10231 ATCC number provided, the plate Sabouraud Dextrose Agar (SDA), Merck sub-culture and by 5.0 McFarland suspension is done. The study of 24 samples including 12 samples of Nystatin and 12 samples of parsley on the plate water was Nystatin.1 day after incubation, inhibit the growth of Candida albicans zone was measured and data was statistically analyzed using T-test. Results: Both solutions are able to inhibit the growth of Candida albicans zone, and the rate of 31.4±2.34 in Group of Nystatin and parsley in water was 19.6±1.43 (P< 0.01). Conclusion: It seems that parsley, such as Nystatin Candida albicans is able to inhibit the growth zone. Its impact on other fungi and microorganisms in the mouth is recommended. Keywords: Oral candidiasis, Candida albicans, Parsley, Nystatin
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Oral candidiasis, Candida albicans, Parsley, Nystatin

نویسندگان مقاله فرناز حاجی فتاحی | f hajifattahi
استاد یار گروه بیماریهای دهان و دندان و فک وصورت دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد دندانپزشکی تهرانرت دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد دندانپزشکی تهران

جلیل وند یوسفی | jalil vand yousefi
تهران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران

سیمین لسان | simin lesan


فاطمه درویش | fatemeh darvish



نشانی اینترنتی http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1221-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/227/article-227-432214.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیماری دهان
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات