|
طلوع بهداشت یزد، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۱-۸
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات باریکه الکترونی بر میزان اکسیداسیون چربی در سوسیس |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: تیمار پرتودهی یکی از بهترین روشها برای افزایش عمر مفید گوشت بدون اثرات سوء مغذی و ویژگیهای حسی است. اگرچه باریکه الکترونی امکان ایجاد تغییراتی در مواد غذایی را دارد، اما به عنوان آسانترین روش پرتودهی شناخته شده است . باریکه الکترونی دوستدار محیط زیست، کم هزینه و یک جایگزین موثر غیر وقتگیر نسبت به دیگر روشهای آلودگیزدایی است. اکسیداسیون چربی میتواند در گوشت پرتودهی شده تولید شود. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان اکسیداسیون چربی در سوسیسهای پرتودهی شده است. یافتههای این مطالعه میتواند در کنترل، ارتقا ایمنی مواد غذایی و ویژگیهای کیفیتی در صنایع غذایی اثر بخش باشد. روش بررسی: سوسیس از مرکز تولیدی تهیه شد، سوسیس چرخ شده به منظور آنالیز تیوباربوتیریک اسید مخلوط و به قسمتهای 25 گرمی تقسیم شد. نمونهها شامل یک گروه شاهد و چهار گروه تیمار بودند. سوسیسهای بستهبندی شده در معرض دوزهای 0، 1، 2، 3 و 5 کیلوگری قرار گرفته و در روزهای مختلف 0، 5، 10 و 30 بررسی شدند. یافتهها: میزان تیوباربوتیریک اسید با گذر زمان افزایش یافت. در دوزهای مختلف ارتباط معنیداری مشاهده شد (05/0>P)، اما بیشترین میزان تیوباربوتیریک اسید در دوز 3 کیلوگری مشاهده شد. نتیجه گیری: بکارگیری باریکه الکترونی در دوزهای پایین تاثیر سوئی بر اکسیداسیون چربی در سوسیس ندارد. پرتودهی این محصولات با افزودن آنتی اکسیدانها میتواند در کاهش یا پیشگیری اکسیداسیون چربی موثر باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The effect of electron beam irradiation on lipid oxidation in sausages |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Irradiation treatment is one of the best techniques to extend the shelf-life of meat, without emerging the nutritional properties and sensory quality of irradiated meat products. However electron -beam may cause transformations in foods but has been known as to the most easily-applied irradiation technique in food industries. Electron-beam irradiation is an environment friendly, low cost and time effective alternative to other decontamination technologies. Lipid oxidation could produce of irradiated meat. This study aimed at evaluating the state of lipid oxidation of irradiated sausages. Its findings could help the control, improve food safety and quality properties to food industries. Methods: Sausages were purchased in a local supermarket, minced sausages blended for thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) analysis and divided into 25 g pieces. The samples including one control group and four case groups. Packaged sausage were exposed at doses of 0 (control), 1, 2, 3 and 5 kGy and analyzed on various days 0, 5, 10 and 30. Results: Thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) has increased as time goes on (P< 0.05). A significant relationship was observed on different Doses. But, the maximum of TBARS was observed in 3 kGy. Conclusion: Utilizing of Electron-beam irradiation in low doses does not have significant difference on lipid oxidation. Irradiating of meat products by addition of antioxidants can minimize or avoid the development of rancidity. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Irradiation, Electron beam, Lipid oxidation, TBARS |
|
نویسندگان مقاله |
عاطفه یوسفی | atefeh yousefi دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
بهادر حاجی محمدی | bahador hajimohammmadi دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
فتح الله بوذرجمهری | fathollah bouzarjomehri دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
ولی داد | vali dad دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
پژمان شیرمردی | pejman shirmardi مجتمع پژوهشی ایران مرکزی
نعیمه کیقبادی | naeimeh keyghobady دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://tbj.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1444-2&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/180/article-180-429836.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|