فیض، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۲۹-۳۲

عنوان فارسی بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به اهمیت و نقش چربی های خون با بروز بیماری های قلبی و عروقی و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش یک تحقیق از نقش روغن حیوانی (روغن زرد) ایرانی با وضعیت چربی های خون، این تحقیق در مناطق روستایی بیرجند انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش هم گروهی بر روی 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده، روند مصرفی آن ها روغن حیوانی (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده روغن نباتی جامد استفاده می کردند صورت پذیرفت. خصوصیات فردی، فعالیت های اجتماعی و بیماری های اعضای دو گروه مشابه بود. خون ناشتای هر یک از افراد دو گروه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، اخذ و میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، HLD و LDL دو گروه مقایسه و با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: اعضای دو گروه به لحاظ سن، جنس و سایر عوامل مرتبط با سطح چربی های خون دو گروه مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان کلسترول تام در مصرف کنندگان روغن نباتی جامد 7.6±232 و در مصرف کنندگان روغن حیوانی 40.9±195.3 بود (P< 0.001) و میزان سایر شاخص های چربی در مصرف کنندگان روغن حیوانی از حداقل 8 و حداکثر 20% کمتر از مصرف کنندگان روغن نباتی جامد بود. نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف طولانی مدت چربی حیوانی موجب کاهش سطح چربی های خون می شود. انجام تحقیق مشابه در سایر مناطق را توصیه می نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چربی های خون، روغن حیوانی، روغن گیاهی

عنوان انگلیسی A relationship between long-term consumption of animal fats and blood lipids
چکیده انگلیسی مقاله History and Objectives: Considering the significance and role of blood lipid in cardiovascular disorders and lack of information on the effect of consumption of Iranian animal fat on blood lipids, this study was carried out in rural areas of Birjand. Materials and Methods: This study was conducted on 30 rural inhabitants, consuming mainly animal fat (Case group) and 30 ones consuming mainly saturated solid plant-derived oil (Control group). Both groups were similar regarding personal characteristics, social activities and existing disorders. Fasting blood samples were collected and levels of total cholesterol, triglyceride, HDL and LDL were determined. For statistical analysis, t-test was used. Results: Both groups were similar regarding age, gender, related factors and level of blood lipids. In this respect the difference between two groups was not significant. The level of total cholesterol was 232±7.6 in case group and in control group was 195.3±40.9 (P< 0.001). The level of other parameters in case group was 8-20% of control group. Conclusion and Recommendations: Long-term consumption of animal fat could lower the level of blood lipids. Therefore, it is recommended to carry out similar studies in other regions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Blood lipids, Animal fat, Plant-derived oil

نویسندگان مقاله مجید جعفرنژاد | majid jafarnejad
deprtment of cardiovascular, imam reza hospital, mashahd university of medical sciences, mashhad, iran
مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان امام رضا، گروه قلب
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

معصومه یاوری | masoume yavari


سید علیرضا سعادتجو | sayed ali reza saadatjou



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-361&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات