این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۹۰-۱۰۰

عنوان فارسی تخلیص پرتوسیس توکسین از سویه واکسینال ۵۰۹ سیاه سرفه و زیست سنجی آن بر اساس آزمایش CHO-Cell
چکیده فارسی مقاله پرتوسیس توکسین مهمترین عامل ویرولانس باکتری Bordetella pertussis است که از نوع اگزوتوکسین های پروتئینی AB5 می باشد و آنتی ژن محوری درساخت واکسن های غیر سلولی سیاه سرفه است. به دلیل ملاحظات اقتصادی روشهای تخلیص پرتوسیس توکسین بطور کامل منتشر نشده است. هدف از این تحقیق، راه اندازی و اصلاح روش تخلیص پرتوسیس توکسین از مایع رویی کشت باکتری و زیست سنجی آن توسط آزمون CHO-cell بود. سویه واکسینال 509 B. pertussis و سلول CHO از موسسه رازی تهیه گردید. کشت باکتری در فرمانتور 300 لیتری در دمای 35 درجه سانتیگراد و در محیط B2 به مدت 44 ساعت صورت پذیرفت. سپس مایع رویی جدا سازی گردیده و به ترتیب با فیلتر 45/0 میکرومتر تصفیه گردید و سپس با دستگاه اولترافیلتراسیون (cut off 10 kDa) تغلیظ شد. تخلیص توکسین توسط کروماتوگرافی میل ترکیبی با فتوئین سفاروز انجام گردید. پس از اعمال توکسین تخلیص شده بر منولایر سلولی CHO، فرایند خوشه ای شدن سلول ها از ساعت نخست پدیدار گردید و در مشاهدات ساعت دوازدهم به بعد متوقف شد. میزان توکسین تخلیص شده IU/ml 43/0 ±53/2 محاسبه گردید. طی تولید واکسن های سلولی، پس از جدا سازی جرم سلولی، فاز مایع دور ریخته می شود، حال آنکه نتایج بررسی حاضر نشان داد این فاز محتوی مقادیر قابل توجه توکسین می باشد. با توجه به آنکه استحصال پرتوسیس توکسین، رکن اصلی در توسعه و ساخت واکسن های نوین غیر سلولی است لذا تحقیقات تکمیلی در خصوص استفاده از سایر سویه ها و بررسی شرایط مختلف کشت باکتری پیشنهاد می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Purification and Bioassay of pertussis toxin from Bordetella pertussis (vaccinal strain 509) based on CHO-cell test
چکیده انگلیسی مقاله Pertussis toxin (PT), the main virulence factor of Bordetella pertussis is a protein-based AB5-type exotoxin. Methods of pertussis toxin purification are not available exactly because of economic considerations by vaccine companies. The aim of this study was to setup and modify an in-house method for the PT purification based on affinity chromatography to develop acellular pertussis vaccine in future. B. pertussis and CHO cells were provided from Razi Institute (Karaj, Iran). The bacteria were grown in a 300L fermenter (44 h, 35o c, in B2 medium). The fermentation broth was clarified and concentrated by 0.45 µm membrane filter and 10 KDa molecular weight cut-off membrane respectively. Isolation of pertussis toxin was performed based on affinity chromatography by Fetuin Sepharose column. Immune dot blot test showed significant amounts of pertussis toxin qualitatively. The clustering of CHO- cells mono-layer were observed after first hour of applying the purified pertussis toxin and stopped after the twelfth hour. The average amount of extracted PT was 2.53 IU/ml± 0.43. Among the production procedure of whole cell pertussis vaccine, culture broth is discarded, whereas, results showed it was a suitable source for extraction of pertussis toxin. Finally examine other strains and bacterial culture methods to obtain desired pertussis toxin are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمید رضا گودرزی | hamid reza
آزمایشگاه مرکزی -موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی - سازمان تحقیقات،ترویج و آموزش کشاورزی- تهران - ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

علی نظری شیروان | nazari shirvan
بخش پروتئومیکس- بیوشیمی، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی- سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

مجتبی نوفلی |
بخش تحقیق و تولید واکسنهای باکتریایی انسانی- موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی- سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

علی رضایی مکرم | rezayi mokarram
معاونت تضمین کیفیت- موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی- سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

مجتبی سعادتی |
استاد گروه زیست شناسی مرکز تحقیقات زیست شناسی- دانشگاه جامع امام حسین ع - تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جامع امام حسین (Imam hosseyn university)


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات