این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۸۰-۹۰

عنوان فارسی بررسی فیتوشیمیایی و فیتوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه کَوَر (Capparis spinosa L.)
چکیده فارسی مقاله میکروارگانیسم ها و گیاهان دارای ظرفیت بالایی برای احیاء فلزات از طریق مسیرهای متابولیکی خود و به اصطلاح بیوسنتز نانوذرات هستند. صرف نظر از مزایای زیست محیطی سنتز بیولوژیکی نانوذرات، امکان تولید نانوموادی با خصوصیات جدید در این روش وجود دارد. در این مطالعه عصاره آبی میوه گیاه کَوَر (Capparis spinosa L.) جهت سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار گرفت. برای سنجش پتانسل احیاءکنندگی گیاه، محتوی فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی دو عصاره اتانولی و آبی با روش های DPPH و FRAP اندازه گیری شد. عصاره آبی فعالیت آنتی اکسیدانی کمتری نسبت به عصاره اتانولی نشان داد با این وجود، دارای پتانسیل بالایی برای کاهش رادیکال های آزاد و یون های فلزی بوده است. پس از تهیه عصاره، به منظور فیتوسنتز نانوذرات نقره، 2 میلی لیتر عصاره‌ به 4 میلی لیتر از محلول نقره نیترات با غلظت 1 میلی مولار افزوده شد. از عصاره بعنوان عوامل کاهنده و پایدار کننده نانوذرات استفاده شد. تأثیر پارامترهای موثر جهت بهینه نمودن نانوذرات نقره نظیر: pH واکنش، میزان عصاره، غلظت یون فلزی و زمان واکنش بوسیله تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش-مرئی (UV-Vis) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد ارزیابی قرار گرفت. طیف اسپکتروفتومتری فرابنفش-مرئی مربوط به رزونانس پلاسمون سطحی (SPR) برای نانوذرات نقره، بیشترین جذب را در 415 نانومتر نشان داد. از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR) برای شناسایی گروه های عاملی احتمالی دخیل در سنتز نانوذرات نقره استفاده شد. نتایج نشان دادند که، نانوذرات حاصل دارای شکل کروی یکنواخت با اندازه 12-8 نانومتر هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Phytochemical investigation and phytosynthesis of silver nanoparticles using aqueous extract of Capparis spinosa L.
چکیده انگلیسی مقاله Microorganisms and plants have high potential for reducing the metal (biosynthesis of nanoparticles) through their metabolic pathways. Apart from the environmental benefits of biosynthesis of nanoparticles, there is the opportunity for production of nanomaterial with new properties in this method. In this study, the fruit aqueous extract of Capparis spinosa L. was used for synthesis of nanoparticles. To evaluate the reducing potential of plant, total phenolic content and antioxidant activities of both aqueous and ethanolic extracts were measured by DPPH and FRAP methods. The aqueous extract showed a lower antioxidant activity than the ethanolic extract; however, it had high potential to reduce the free radicals and metal ions. After preparing the extract, for phytosynthesis of silver nanoparticles, 2 ml of extract was added to 4 ml of 1 mM silver nitrate. The extract was used as a reducing and stabilizing agents of the nanoparticles. The effect of determining parameters for optimizing synthesis of nanoparticles such as: pH of reaction, the amount of extract, concentration of metal ion and time of reaction were evaluated using Ultraviolent-Visible (UV-Vis) spectroscopy and Transmission Electron Microscopy (TEM) .The spectrum of Surface Plasmon Resonance (SPR) of silver nanoparticles showed the maximum absorbance at 415 nm. Fourier Transform Infrared (FT-IR) spectroscopy was used to identify the possible functional groups involved in the synthesis of silver nanoparticles. The Results showed that the nanoparticles were spherical shape and the size of them were about 8-12 nm.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امید عزیزیان شرمه | azizian shermeh
دانشگاه سیستان و بلوچستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)

محرم ولیزاده |
مجتمع آموزش عالی سراوان
سازمان اصلی تایید شده: مجتمع آموزش عالی سراوان

جعفر ولیزاده |
دانشگاه سیستان و بلوچستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)

مژگان طاهری زاده |
دانشگاه سیستان و بلوچستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)

مریم بیگمی |
دانشجوی دکتری گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات