این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۱، صفحات ۸۹-۹۹
عنوان فارسی
تأثیر افزودن موننسین با و بدون متافیکس بر فراسنجههای تخمیر شکمبه و الگوی اسیدهای چرب گوشت برههای پرواری فراهانی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر استفاده از موننسین و متافیکس به تنهایی و یا بهصورت مخلوط بر فراسنجههای تخمیر شکمبه و الگوی اسیدهای چرب عضله راسته برههای نژاد فراهانی اجرا شد. جیرههای آزمایشی شامل جیره بدون موننسین و متافیکس (شاهد)، 2) جیره شاهد حاوی 24 میلیگرم در کیلوگرم موننسین (موننسین) ، 3) جیره شاهد با 4 گرم در کیلوگرم متافیکس (متافیکس) و 4) جیره شاهد حاوی 24 میلیگرم موننسین و 4 گرم در کیلوگرم متافیکس (موننسین+متافیکس) بود. افزودن موننسین به تنهایی و یا همراه با متافیکس باعث کاهش غلظت استات در شکمبه شد (05/0>P). درحالیکه مکمل سازی جیره با موننسین، متافیکس و یا مخلوط آنها غلظت پروپیونات را در شکمبه افزایش داد (05/0>P). افزودن موننسین و متافیکس و مخلوط آنها باعث افزایش معنیدار در اسیدهای چرب لوریک، مریستیک و مارگاریک و در مقابل کاهش در اسیدهای چرب پالمیتیک، استئاریک و بهینیک عضله راسته در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی تأثیری بر مقادیر اسیدهای چرب تک اشباع (بهاستثنای اسید نرونیک)، ایکوزاتترانوئیک، آراشیدونیک، ایکوزانونیک و آلفا-لینولئیک عضله راسته نداشت (05/0P). نتیجه اینکه موننسین و متافیکس هر دو میتوانند برای ایجاد تغییر در فراسنجههای تخمیر شکمبه و ترکیب اسیدهای چرب گوشت برههای پرواری مؤثر باشند، هرچند سازوکار دقیق تأثیر آنها نیاز به تحقیقات بیشتر ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of of monensin supplementationalone or in combination with Methafix on ruminal fermentation and fatty acids composition of Longissimus Dorsi muscle in Farahani finishing lambs
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effects of dietary inclusion of monensin alone or in combination with Methafix (a commercial product containing malate and fumarate) on rumen fermentation parameters and fatty acids composition of longissimus dorsi muscle (LD) of Farhani finishing lambs. Twenty four male Farhani lambs (4-6 months old, average body weight 35.9 ± 7.4 kg) were used. The lambs were randomly divided into four groups and individually fed with one of the four dietary treatments; control diet (Control), Control plus 24 mg of monensin/kg of DM (Monensin), control plus 4 g of Methafix/kg DM (Metafix) and Controlplus 24 mg of monensin and 4 g of Methafix/kg DM (MonMet). Results showed that Monensin and/or MonMet decreased acetate (P< 0.05) but increased propionate in comparision with control (P< 0.05). Monensin, Metafizx and MonMetall had higher concentrations of lauric, myristic and margaric acids than control (P< 0.05). However, palmitic, stearic and behenic acids content of LD were decreased by dietary supplementation with Monensin and metafix (P< 0.05). Dietary treatments had no effect on LM concentrations of all mono-unsaturated fatty acids (except for nervonic acid), eicosatetraenoic, arachidonic, eicosaenoic and α-linoleic acids (P>0.05). However, dietary supplementation with M and ME increased LM concentrations of docosahexaenoic, docosatetraenoic, eicosapentaenoic and omega-3 fatty acids in comparison with control (P< 0.05). In conclusion, both monensin and metafix seems to be promising agents for manipulation of rumen fermentation and fatty acid composition of meat in fattening Farahani lambs, however for revealing their functional mechanisms further research is needed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد تقی علیپور | mohammad taghi
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
آرش آذرفر |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
علی کیانی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
مجید خالداری |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_62060_a88359dbe6e5a8f2547ac75f6b3dae70.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-412818.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات