این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۱، صفحات ۷۷-۸۷
عنوان فارسی
تأثیر رژیمهای غذایی فیبری در تولکبری اجباری بر فعالیت میکروبی و تخمیر دستگاه گوارش و عملکرد مرغان تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
هدف از این آزمایش بررسی تأثیر استفاده از رژیمهای غذایی غیرفیبری و فیبری در مقایسه با روش رایج گرسنگی بر عملکرد و فعالیت میکروبی و تولید تخمیری دستگاه گوارش مرغان تخمگذار تولک برده شده بود. بدین منظور از 180 قطعه مرغ تخمگذار تجاری (هایلاین 36W) در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار، شش تکرار و شش پرنده در هر تکرار به مدت دوازده روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- شاهد (تغذیه جیره تخمگذاری)، 2- محروم از خوراک (در حالت گرسنه)، 3- تغذیه جیره تخمگذاری حاوی اکسید روی، 4- تغذیه جیره تخمگذاری در سطح 10 درصد به همراه 90 درصد پودر یونجه و 5- تغذیه جیره تخمگذاری در سطح 10 درصد به همراه 90 درصد کنجاله پالم بودند. تولید پرندگان در دوره پس از تولک، به مدت 12 هفته ثبت شد. نتایج نشان داد،در انتهای دوره تولک جمعیت باکتریهای لاکتوباسیلوس و اشریشیاکلی محتویات روده کور (سکوم) به ترتیب در پرندههای تغذیهشده با تیمار حاوی کنجاله پالم و تیمار محروم از خوراک بهطور معنیداری بالاتر از دیگر تیمارها بود (05/0P<)؛ همچنین غلظت کل اسیدهای چرب فرار روده کور در تیمار حاوی پودر یونجه بهطور معنیداری بیش از دیگر تیمارهای آزمایشی بود (05/0P<). میانگین توده تخممرغ تولیدی نیز بهطور معنیداری در تیمارهای تغذیهای بالاتر از گروه شاهد و گرسنه بود (05/0P<). نتایج بهدستآمده از این آزمایش نشان داد، جیرههای غذایی حاوی فیبر در مقایسه با رژیم غیر فیبری و رژیم گرسنگی سبب افزایش جمعیت باکتریهای سودمند و تولیدهای تخمیری روده کور گشته و تأثیر مطلوبی بر تولید پس از تولک داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of fiber-rich molting diets on performance, gastro intestinal fermentation and microbial activity of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this experiment was to studythe effects of fiber-rich molting diets as alternative to the conventional feed withdrawal method, on performance, gastro intestinal fermentation and microbial activity of laying hens. One hundred eighty Hy-line (W36) laying hens were used in a completely randomized design with 5 treatments and 6 replicates by 12 birds in each replication during 12 days. Treatments were: 1- control group (hens fed with a layer diet), 2- feed withdrawal group, 3- laying hen diet containing 20000 mg zinc oxide/kg, 4- laying hen diet diluted by adding 90% alfalfa meal, 5- laying hen diet diluted by adding 90% palm kernel meal. Egg production of hen was monitored for 12 weeks during post molting period. Results show that lactobacilli and Escherichia coli bacteria population was significantly greater (P< 0.05) in cecal contents of hens fed by palm kernel meal and withdrawal hens respectively than other treatments in the end of molting period. Also cecal total volatile fatty acids concentration was greater in hens fed by alfalfa than other treatments (P< 0.05). The means of egg mass in fed treatments was generally higher than feed withdrawal and control treatments (P< 0.05). The results suggest that fiber-rich diets compared to non-fiber diets and feed withdrawal lead to an increase in populations of useful bacteria and fermentation products and improvement of post molting production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احسان شهرامی |
محقق بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_62049_d4fea33d6cb26474ae694b16f86190e8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-412817.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات