این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی، جلد ۷، شماره ۲۶، صفحات ۱۱۱-۱۱۸

عنوان فارسی شناسایی و بررسی گوناگونی ژنتیکی باکتری‌های اسید لاکتیک باکتری‌های اسید لاکتیک غیر آغازگر در پنیر رسیده تالشی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه روش های مولکولی بر پایه PCR در مطالعه گوناگونی میکروبی غذاهای تخمیری به طور گسترده ای کاربرد یافته اند. هدف این مطالعه شناسایی و بررسی گوناگونی ژنتیکی باکتری ­های اسیدلاکتیک جدا شده از پنیر سنتی تالشی است. مواد و روش­ها: 54 سویه وحشی باکتری اسید لاکتیک در محیط ­های M17 وMRS ایزوله شده و پس از استخراج DNA با روش RAPD-PCR و نرم افزار MVSP خوشه بندی شدند. گونه ­ها توسط آزمونS rRNA 16 شناسایی شدند. یافته ها: شش بیوتایپ اصلی و غالب در این پنیر سنتی شامل جنس ها و گونه های لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، پلانتاروم، ساکئی، پاراکازئی و لاکتوکوکسی ها، گونه های استرپتوکوکوس گالولیتیکوس، انتروکوکوس فکالیس و فیسیوم بودند. بحث: پرایمر های به کار گرفته شده M13 و D836 در روش RAPD-PCR قادر به ایجاد پروفایل ها باندی مجزایی بوده که امکان تفکیک و خوشه بندی جدایه ها را فراهم ساخت. وجود 26 ژنوتایپ در میان 54 جدایه نشان دهنده گوناگونی ژنتیکی بالایی بود. نتیجه گیری: روش های مولکولی قادر به تفکیک و شناسایی سریع و قابل اطمینان باکتری­ های اسید لاکتیک بوده و گوناگونی ژنتیکی بالایی آنها را نیز نشان دادند. غالب ترین باکتری غیر آغازگر را نیز لاکتوباسیلوس ­های هترو فرمانتاتیو تشکیل می دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Identification and Genotypic Characterization of Non-Starter Lactic Acid Bacteria in Mature Taleshi Cheese
چکیده انگلیسی مقاله Background: The development of molecular methods such as RAPD-PCR and 16SrRNA sequencing has facilitated the identification and evaluation of microbial diversity of complex microbial environment like fermented food. The aim of this study is identifying and genotyping of different lactic acid bacteria genius and species involved in maturation of traditional Taleshi Cheese. Methods: About 54 wild isolates on MRS and M17 mediums were selected and analyzed by culture dependent RAPD-PCR technique. Gel patterns derived by randomly designed M13 and D8635 primers clustered based on Pearson product moment correlation coefficient and UPGMA via MVSP software. 16SrRNA sequencing has been used for species identification. Results The results revealed dominate non-starter lactic acid bacteria among isolates belonged to Lactobacillus genus including paraplantarum, curvatus, Sakei, paracase species following by Streptococcus gallolyticus and Enterococcus faecalis/Enterococcus faecium. Conclusion: The results showed that RAPD-PCR and 16SrRNA sequencing were useful and rapid tools for grouping, strain discrimination and identification of lactic acid bacteria. Also, obtained 26 different genotypes represented a wide genetic diversity in this type of traditional cheese.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله تیوا کفیلی | tiva kafili
department of food science and engineering, islamic azad university, buinzahra branch, buinzahra, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بویین زهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا (Islamic azad university of booyenzahra)

محسن علی نسایی | mohsen alinesaii
department of food science and engineering, islamic azad university, buinzahra branch, buinzahra, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بویین زهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا (Islamic azad university of booyenzahra)


نشانی اینترنتی http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-994-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1816/article-1816-410682.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک
نوع مقاله منتشر شده مقاله تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات