این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علمی شیلات ایران، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۲۰۷-۲۱۲

عنوان فارسی اثرات جایگزینی جلبک Dunaliella salina با سبوس گندم و برنج و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر شاخص های رشد، تجزیه تقریبی بدن و ترکیب اسیدهای چرب Artemia franciscana
چکیده فارسی مقاله هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر استفاده از سبوس گندم و برنج بجای جلبک Dunaliella salina همزمان با پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوسLactobacillus rhamnosus بر شاخص های رشد، فاکتورهای کیفی تقریبی و پروفیل اسیدهای چرب آرتمیا فرانسیسکانا Artemia franciscana طی یک دورۀ پرورشی 17 روزه بود. تحقیق حاضر بصورت یک آزمایش فاکتوریل 4×2 و در قالب طرح کاملاً تصادفی در 8 تیمار و سه تکرار طراحی گردید. تیمارها از لحاظ نوع جیرۀ غذایی (سبوس گندم، سبوس برنج، ترکیب سبوس گندم وسبوس برنج و جلبک دونالیلا سالینا Dunaliella salina) و سطح پروبیوتیک (صفر و 10 درصد جیرۀ غذایی روزانه) از هم متفاوت بودند. در پایان دورۀ آزمایش نمونه برداری جهت بررسی و اندازه گیری فاکتورهای رشد، ترکیب لاشه وآنالیز اسیدهای چرب انجام گرفت. نتایج نشان داد آرتمیا در تیمار 2 (85%سبوس گندم با 15%جلبک و بدون پروبیوتیک) در مقایسه با تیمارهای دیگر دارای بیشترین مقدار چربی کل (21%)، بالاترین مقدار اسیدهای چرب اشباع SFA (54/2±90/11 میلی گرم در هر گرم بافت مرطوب)، اسید چرب با یک پیوند دوگانه MUFA (22/3±56/18 میلی گرم در هر گرم بافت مرطوب) و اسید چرب لینولئیک LAN (43/1±79/10 میلی گرم در هر گرم بافت مرطوب) و کمترین . درصد خاکستر (%29/0±15/12) و ضریب تبدیل غذایی، FCR 03/0±51/1) بود (05/0>p). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد تیمار 4 (ترکیب 5/42% سبوس گندم، 5/42% سبوس برنج و 15% جلبک) از نظر نرخ رشد ویژه (05/0±97/27) و درصد وزن خشک لاشۀ آرتمیا (%08/0±98/7) کمترین مقدار را بین تیمارها داشت و در نهایت تیمار 1 (100% جلبک D. salina) پائین ترین میزان خاکستر (%07/0±95/9) و بیشترین ضریب تبدیل غذایی را داشت و از نظر اسیدهای چرب EPA و DHA در بین تیمارهای مورد مطالعه بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد (05/0>p). بطور کلی از نتایج حاصل از مطالعه حاضر می توان دریافت که تیمار سبوس گندم و همچنین تیمار سبوس گندم به همراه پروبیوتیک L. rhamnosus در بین تیمارهای غذایی مورد مطالعه بهترین اثر را بر شاخص های رشد و فاکتورهای کیفی غذایی داشت و می تواند جایگزینی مناسب برای جلبک D. salina در تغذیۀ A. franciscana باشد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of substituting Dunaliella salina algae with agricultural by-products and probiotic Lactobacillus rhamnosus on growth indices, proximate body composition and fatty acids profiles of Artemia franciscana
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to evaluate the effect of partial replacement of Dunaliella salina algae with wheat and rice bran and Lactobacillus rhamnosus probiotic on growth indices, approximate qualitative factors and the fatty acid profile of Artemia franciscana during 17 days culture period. The present research was designed as a 2×4 factorial experiment in a completely randomized design with 8 treatments and three replicates. The treatments were different in terms of the type of diet (wheat bran, rice bran, mixture of wheat bran, rice bran and Dunaliella salina algae) and also in the probiotic level (0 and 10 percent of daily diet). At the end of experiment the samples were collected to measure the growth parameters, carcass composition, and fatty acid analysis. The results indicated that the Artemia in treatment 2 (85% wheat bran, 15% D. salina) exhibited the highest level of total fat (21%), saturated fatty acids, SFA, (11.90 ± 2.54 mg g-1 wet tissue), unsaturated fatty acid with one double bond, MUFA, (18.56 ± 3.22 mg g-1 wet tissue), linoleic acid, LAN, (10.79 ± 1.43 mg g-1 wet tissue), ash ( 12.15 ± 0.29%) and the lowest food conversion rate, FCR, (1.51 ± 0.03) compared to other treatments (p< 0.05). Moreover the treatment 4 (42/5% wheat bran, 42/5% rice bran, 15% D. salina) demonstrated lowest level of specific growth rate (SGR), (27.97 ± 0.05) and dry weight percentage of carcass (7.98 ± 0.08%) among other treatments. The treatment 1 (100% D. salina) showed the lowest ash and the highest FCR and DHA and EPA fatty acids compared to other treatments (p< 0.05). Finally we can conclude that wheat bran and combination of wheat bran with probiotic may be the most suitable alternative food to replace D. salina in A. franciscana diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شاه نور عشقی | s eshghi
department of fisheries, faculty of natural resources, urmia university, iran
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

فرزانه نوری | f noori
artemia amp;amp; aquaculture research institute, urmia university, i.r. of iran
پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

احمد ایمانی | a imani
department of fisheries, faculty of natural resources, urmia university, iran
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

ناصر آق | n agh
artemia amp;amp; aquaculture research institute, urmia university, i.r. of iran
پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1745-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-410123.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات