|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۳۵-۴۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ارتباط اضطراب با رفتارهای غذا خوردن در دانشجویان در حال تحصیل در شهرهای تهران و اهواز |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: رفتار غذا خوردن را میتوان به عنوان عاملی در نظر گرفت که بر دریافت غذایی و درنتیجه سلامت فرد تأثیرگذار است. از آنجایی که اضطراب در بین دانشجویان شیوع بالایی داشته و به عنوان یک عامل روحی ممکن است بر رفتار غذا خوردن تأثیرگذار باشد، مطالعه حاضر، با هدف بررسی ارتباط اضطراب با رفتارهای غذا خوردن در دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاههای تهران و اهواز صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه 340 نفر از دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاههای تهران و اهواز در مطالعه شرکت نمودند. پرسشنامه اطلاعات عمومی در مورد تمامی شرکتکنندگان تکمیل گردید. برای بررسی سطح اضطراب از پرسشنامه اشپیل برگر استفاده شد که دو دسته اضطراب آشکار و پنهان را نشان میداد. از پرسشنامهی رفتار غذا خوردن داچ نیز برای بررسی رفتارهای غذا خوردن هیجانی، خارجی و مهاری در بین شرکتکنندگان استفاده گردید. یافتهها: نتایج مطالعه نشانگر این بود که دانشجویان در حال تحصیل در دو شهر، در سطح اضطراب اختلاف معنیداری نداشتند اما امتیاز رفتار غذا خوردن هیجانی و خارجی، در سطوح مختلف اضطراب آشکار (به ترتیب 019/0p= و 013/0p=) و پنهان (به ترتیب 002/0p= و 023/0p=) اختلاف معنیداری را نشان داد. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشاندهنده ارتباط اضطراب با رفتار غذا خوردن در بین دانشجویان شرکتکننده بود و به نظر میرسد با کاهش اضطراب، ممکن است رفتارهای مناسب غذا خوردن شکل گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
اضطراب، رفتار غذا خوردن، دانشجو |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluating the relationship between anxiety and eating behaviors among students of Universities of Ahvaz and Tehran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Eating behavior is a key factor which affects dietary intakes and health. As the prevalence of anxiety among university students is high and its probable effect on eating behaviors, current study was done to evaluate the relationship between anxiety and eating behaviors among students at Universities of Ahvaz and Tehran. Materials and Methods: Three hundred and forty students from Tehran and Ahvaz Universities participated in this study. A general questionnaire was completed by all subjects. Anxiety was assessed using Spielberger questionnaire that showed two classes of obvious and hidden anxiety. Dutch eating behavior questionnaire was used to assess emotional, external and restrained eating behaviors. Results: The results of the study showed that there is no significant difference between students in two mentioned cities for levels of anxiety. However, there are significant differences in emotional and external eating behaviors in different levels of obvious (p=0.019, p=0.013 respectively) and hidden (p=0.002, p=0.023 respectively) anxiety. Conclusion: The results demonstrated the relationship between anxiety and eating behavior and confirmed that the reduction of anxiety may improve eating behavior. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Anxiety, Eating behaviors, University students |
|
نویسندگان مقاله |
نازنین تحویلداری | n tahvildary arvand international division, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran واحد بین الملل اروند دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز. اهواز، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
سیما جعفری راد | s jafarirad nutrition department, school of paramedicine, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran گروه تغذیه دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
سیدعلی کشاورز | a keshavarz nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی | e hashemisheikh shabani department of industrial and organizational psychology, shahid chamran university of ahvaz گروه روانشناسی صنعتی و سازمانی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
محمدحسین حقیقی زاده | mh haghighizade school of public health, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مهدیس وکیلی | m vakili nutrition department, school of paramedicine, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran گروه تغذیه دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1272-1&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-406081.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|