دین و سلامت، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۵۷-۶۴

عنوان فارسی بررسی تاثیر مصرف گوشت خوک بر سلامت جسم و روان انسان براساس متون اسلامی و انگل شناسی پزشکی
چکیده فارسی مقاله به کارگیری آموزه های دینی به خصوص در مصرف مواد غذایی مانند گوشت حیوانات حلال گوشت در زندگی انسان ها، تضمین کننده سلامت جسم و روان آن ها است. در این مطالعه تاثیرات مصرف گوشت خوک بر سلامتجسم و روان انسان از دیدگاه قرآن، روایات، سایر مکاتب الهی و انگل شناسی پزشکی بررسی شده است. در این مطالعه، با مراجعه به قرآن کریم، تفاسیر معتبر، احادیث ائمه معصومین(ع)، سایر مکاتب الهی، انگل شناسی پزشکی و بانک های اطلاعاتی PubMed , Sid , Magiran اطلاعات مورد نیاز در خصوص دلایل حرمت مصرف گوشت خوک استخراج و بررسی شد. با تحلیل اطلاعات به دست آمده و مقایسه منابع دینی و علمی، راز تاکید دین مبین اسلام بر حرمت مصرف گوشت خوک، به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی متون اسلامی نشان می ‌ دهند که مصرف گوشت خوک برخی ضایعات روحی و معنوی را به دنبال دارد. بعلاوه بر اساس یافته ها درانگل شناسی پزشکی، مصرف گوشت این حیوان، باعث بروز بیماری های زئونوز خطرناک مانند تریشینوز یس و سیستی سرکوزیس می شود هم چنین وجود میزان سم بالا یکی از علل غیر قابل مصرف بودن گوشت خوک برای انسان به شمار می آید. این بررسی نشان می دهد که شاید بتوان یکی از حکمت های حرمت مصرف گوشت خوک در اسلام را، در تاثیرات نامطلوب آن بر سلامت جسمی، روانی و معنوی انسان جست و جو کرد، بنابراین لزوم عمل به دستورات دینی که مبنا علمی نیز دارد نیازمند آگاهی انسان ها از عوارض ناشی از مصرف گوشت خوک می باشد دریافت: 20 فروردین 1393 اصلاحات: 26 شهریور 1393 پذیرش: 30 شهریور 1393
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قرآن کریم، روایات، انگل شناسی پزشکی، گوشت خوک، حرمت.

عنوان انگلیسی A Survey of the effects of pork consumption on human physical and mental health based on Islamic Narratives and Medical Parasitology
چکیده انگلیسی مقاله Application of religious instructions, especially consumption of Halal meat, is a physical and mental health guarantee in human lives. In this study, the effects of pork consumption on human physical and mental health were surveyed based on Quran perspective, narratives, and other celestial religions and medical parasitology . In this study, with reference to the Holy Quran, valid interpretations, Hadith of infallible Imams (AS), narrative, other celestial religions, medical parasitology and data bank of PubMed, Sid, Magiran, the required information was obtained concerning the reasons for the prohibition of pork consumption. By Data analysis and comparison of religious and scientific resources, the mystery of Islam's emphasis over the sanctity of pork consumption came into the light. The results of Islamic narratives show that consumption of pork meat emenates both mental and spiritual impacts on consumers. Besides, based on Parasitology findings, the consumption of pork meat causes serious zoonotic diseases such as Trichinosis, Cysticercosis, as well as, the presence of toxin and even harmful indexes after cooking are considered as reasons for inedibility of pork meat. This study shows that maybe one of the mysteries of the prohibition of pork consumption in Islam could be found in respect of its adverse effects on physical, mental and spiritual health. Therefore, application of religious practices which have scientific base in turn is required to understand the scientific basis of the side-effects of eating pork. Received: 9 April 2014 Revised: 17 September2014 Accepted:21 September2014 J Religion & Health 2014 2(1) :….( Persian)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عادل اسپوتین |
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران،
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

سهیلا روحانی |
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران،
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

پرویز پرویزی |
گروه انگل شناسی، آزمایشگاه سیستماتیک ملکولی، تهران، انستیتو پاستور ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)

عباس شهبازی |
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تیریز، تبریز،

جمیله نجفیان |
آموزش پرورش ناحیه 2 ارومیه، ارومیه

جلال زمان |
پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

احسان احمدپور |
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده علوم پزشکی ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازنداران، ساری

علی بردبار |
گروه انگل شناسی، آزمایشگاه سیستماتیک ملکولی، تهران، انستیتو پاستور ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)


نشانی اینترنتی http://jrh.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-486-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2602/article-2602-400385.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده انگل شناسی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات