این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 13 آذر 1404
پژوهشهای آسیب شناسی زیستی
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۳۳-۴۴
عنوان فارسی
تأثیر مهاری یک سویه باسیلوس آمیلولیکوفاسینس جدا شده از خاک بر تولید آقلاتوکسین B۱ بهوسیله قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
هدف: نگرانی از وجود آفلاتوکسین در مواد غذایی و خطراتی که این سم برای سلامت انسان و حیوانات دارد، باعث پیدایش راههای مختلف حذف یا کاهش این سم شده است؛ از جمله این روشها، کنترل زیستی قارچ توسط ریززندههای دیگر است. در این تحقیق از باکتری باسیلوس آمیلولیکوفاسینس جدا شده از خاک باغ پسته از باغات شهرستان دامغان بهعنوان عامل کنترل زیستی برای مهار رشد و تولید آفلاتوکسین قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس استاندارد NRRL2999 استفاده شد. مواد و روشها: پس از 72 ساعت کشت باکتری در دمای 30 درجه سانتیگراد، مایعرویی آن بهعنوان منبع ترکیبات ضد قارچی جداسازی شد. غلظتهای مختلف از مایعرویی در مجاورت سوسپانسیون قارچی در محیط کشت GYB بهمدت چهار روز در دمای 28 درجه سانتیگراد قرار گرفت. پس از این مدت میزان مهار رشد قارچ به روش محاسبه وزن خشک توده قارچی محاسبه شد. میزان آفلاتوکسین B1 نمونهها نیز به روش کروماتوگرافی لایه نازک و HPLC سنجش کیفی و کمی شد. نتایج: بر اساس نتایج، با افزایش میزان مایعرویی کشت باکتری بهعنوان ماده آنتاگونیست در محیط رشد قارچ، کاهش بیشتری برای رشد قارچ مشاهده شد. آفلاتوکسین B1تولیدی در نمونههای کنترل به حدودppm 35/2 رسید که این میزان در نمونههای تیمار شده با مایعرویی باکتری به شدت کاهش پیدا کرده بود. میزان این کاهش نیز وابسته به غلظت مایعرویی بود. نتیجهگیری: با توجه به دست آوردهای این تحقیق و با توجه به بومی بودن سویه باکتریایی مورد نظر، میتوان از این سویه بهعنوان عامل کنترل زیستی قارچهای مولد آفلاتوکسین استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Inhibitory Effect of a Soil Isolate of Bacillus amyloliquefaciens on Aflatoxin B1 Production by Aspergillus parasiticus in Laboratory Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Objective: The concern about the presence of aflatoxin and its risk for human and animal health has resulted in the introduction of different methods to eliminate or reduce this toxin. One of these methods is biological control of the fungus by other microorganisms. Methods: We isolated a strain of Bacillus amyloliquefaciens from the soil of a pistachio orchard, Damghan, Iran. This strain was applied as a biological control to examine the inhibition of growth and toxin production by Aspergillus parasiticus NRRL2999. After 72 hours of incubation of the bacterium at 30°C, we separated the supernatant as a potential source for antifungal compounds. Different doses of the supernatant were co-cultured with the fungus suspension in glucose yeast extract broth (GYB) at 28°C for 4 days. After the incubation period, we measured the inhibition of fungal growth by dry weight assessment of the fungal mass. We performed qualitative and quantitative assessment to determine the amount of aflatoxin B1 by TLC and HPLC, respectively. Results: Increased bacterial culture supernatant as the antagonist in fungal growth medium resulted in decreased fungal growth. AFB1 production was 2.35 ppm in control samples, whereas the amount considerably decreased in samples treated by the bacterial supernatants. The toxin reduction was dose-dependent. Conclusion: The results of this study have shown that this bacterial strain, by taking into consideration its native origin, can be used as a biological control against aflatoxigenic fungi.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه سیاه مشته |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
زهره حمیدی اصفهانی | hamidi esfahani
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مهدی رزاقی ابیانه | razzaghi abyaneh
گروه قارچ شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://mjms.modares.ac.ir/article_16170_b4f14a94bfed611b0646b2d33c5fb00d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/159/article-159-400027.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات