علوم باغبانی، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۳۰۳-۰

عنوان فارسی اثر پوترسین بر کیفیت پس از برداشت، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گلچه‌های کلم بروکلی (Brassica oleracea L. cv Italica)
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، اثر پوترسین خارجی در حفظ کیفیت پس از برداشت و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی گلچه‌های دو رقم کلم بروکلی، به نام‌های جنرال و لیبرتی در طی نگهداری در سردخانه بررسی شد. گلچه‌های کلم بروکلی با غلظت‌های 5/0، 1 و 5/1 میلی‌مولار پوترسین تیمار شدند و از آب مقطر به‌عنوان شاهد استفاده شد. پس از آن، گلچه‌های تیمار شده در داخل کیسه‌های پلی‌اتیلن گذاشته و به سردخانه با دمای صفر درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل شدند. کاهش وزن، میزان کلروفیل کل، فنل کل، فلاونوئید کل، فلاونوئید کاتچین و اسید کلروژنیک و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در پایان 40 روز نگهداری در سردخانه و نیز پس از دو روز نگهداری در دمای اتاق بعد از خروج از سردخانه اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار با 5/1 میلی‌مولار پوترسین با جلوگیری از کاهش وزن و به تأخیر انداختن تخریب کلروفیل کیفیت ظاهری گلچه‌های بروکلی را در هر دو رقم بهبود بخشید. رقم جنرال در مقایسه با رقم لیبرتی میزان فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدان کل بیش‌تری در در زمان برداشت و طی دوره انبارمانی داشت. اگرچه میزان فنل کل و فلاونوئید کل در طی دوره انبارمانی کاهش یافت، اما تیمار با پوترسین مانع کاهش بیش‌تر آن‌ها شد. میزان کاتچین و اسید کلروژنیک گلچه‌های تیمار نشده در پایان نگهداری طولانی مدت در سردخانه زمانی‌که گلچه‌ها به دمای بالا منتقل شدند، کاهش پیدا کرد، اما تیمار با 5/1 میلی‌مولار پوترسین باعث افزایش آن‌ها در هر دو رقم شد. در مجموع، کاربرد پوترسین به‌خصوص غلظت 5/1 میلی‌مولار با جلوگیری از تخریب کلروفیل و حفظ ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، پیری گلچه‌های کلم بروکلی را به تأخیر انداخت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Putrescine on Postharvest Quality, and Phenolic Compounds and Antioxidant Capacity of Broccoli (Brassica oleracea L. cv. Italica) Florets
چکیده انگلیسی مقاله In this study, effect of exogenous putrescine on maintaining postharvest quality and antioxidant compounds of two broccoli cultivars, ‘General’ and ‘Liberty’ during cool storage were investigated. Broccoli branchlets were treated with 0.5, 1 and 1.5 mM Putrescine. Distilled water was used as control. Treated florets were put into polyethylene bag and transferred to storage with 0°C and 90% RH. Weight loss, total chlorophyll, total phenols and catechin and chlorogenic acid were determined after 40 days of cool storage and kept 2 additional days in room temperature. Results showed that 1.5 mM putrescine treatment prevented weight loss, delayed chlorophyll degradation and senescence and improved florets quality in General and Liberty cultivars. Total phenols and flavenoids content declined at the end of storage and also two additional days in room temperature, but putrescine treatments prevented its significant decreasing. Catechin and chlorogenic acid content decreased in untreated florets was decreased when transferred to room temperature after long-term storage in low temperature; but 1.5 mM putrescine increased them in both studied cultivars. Overall, application of 1.5 mM putrescine with preventing chlorophyll degradation and maintaining antioxidant compounds, delayed broccoli florets senescence.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه جعفرپور |


داود بخشی |


محمود قاسم نژاد |


رضا حسن ساجدی | reza hassan



نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/42741
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-390260.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات