مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۰، شماره ۸، صفحات ۱۸-۲۶

عنوان فارسی تأثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش‌های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: دانه کتان به دلیل محتوی بالای آلفا لینولنیک اسید، لیگنان‌ها و فیبر، به‌عنوان یک ماده غذایی عملکردی مهم، در نظر گرفته می‌شود. دانه کتان دارای فواید سلامتی مانند کاهش در بیماری‌های قلبی - عروقی، آترواسکلروزیس، دیابت، سرطان، آرتریت، پوکی استخوان، اختلالات نورولوژیک و خودایمنی می‌باشد. در تحقیق حاضر اثرات روغن دانه کتان بر میزان به یادآوری حافظه با استفاده از شیوه احترازی غیرفعال در موش‌های صحرایی نر بالغ بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار نر به‌‌‌‌صورت تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رت‌های گروه تجربی، روغن دانه کتان را در دوزهای 5/0، 0/1، 5/1 و 2 میلی‌لیتر برکیلوگرم وزن بدن به‌صورت درون صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت پس از آموزش، میزان به یادآوری حافظه به شیوه احترازی، غیرفعال ارزیابی شد. تأخیر زمانی در اولین‌ ورود به بخش تاریک و مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست Dunett تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0>p در نظر گرفته شد. یافته‌ها: تیمار پس از آموزش روغن دانه کتان در دوزهای 5/1، 2 میلی‌لیتر برکیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنی‌داری در مدت زمان تأخیر ورود به بخش تاریک، کاهش معنی‌داری در مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد روغن دانه کتان به‌‌‌‌صورت معنی‌داری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه می‌شود. کلید واژه‌ها: روغن برزک؛ حافظه؛ موش‌ها.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن برزک، حافظه، موش‌ها.

عنوان انگلیسی The Effect of Flaxseed Oil on Memory Process in Adult Male Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objectives: Flaxseed has been considered as an important functional food due to its high content of α-linolenic acid, lignans, and fiber. Flaxseed has health benefits, such as in reduction of cardiovascular disease, atherosclerosis, diabetes, cancer, arthritis, osteoporosis, neurological disorders, and autoimmunity. In the present study, the effects of flaxseed oil on memory retention, was investigated in adult male rats using passive avoidance learning task. Methods: In this experimental study, 30 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups. The animals of control group were intact. The experimental rats intraperitonealy received flaxseed oil at doses of 0.5, 1.0, 1.5, and 2ml/kg body weight. Twenty-four hours after training, memory retention was evaluated using passive avoidance learning task. The step-through latency and time in dark compartment was measured. The data were analyzed using one-way ANOVA and Dunett statistical tests. The level of significance was considered p< 0.05. Results: Post-training treatment with flaxseed oil (at doses of 1.5 and 2ml/kg body weight) significantly increased the step-through latency time and significantly decreased the time in the dark compartment compared to the control group (p< 0.05). Conclusion: The results of this study showed that flaxseed oil significantly improves the retention memory process. Keywords: Linseed oil; Memory; Rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Linseed oil, Memory, Rats.

نویسندگان مقاله فاطمه خادمی سار | fatemeh khademisar
department of biology, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

اکرم عیدی | akram eidi
department of biology, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

شهربانو عریان | shahrbanoo oryan
biological science faculty, kharazmi university, tehran, iran
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-148-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات