تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۷۰۹-۷۱۹

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس و عصاره آبی و آلی برگ اکالیپتوس بر باکتری Pseudomonas tolaasii در شرایط In vitro و In vivo
چکیده فارسی مقاله یکی از رویکردهای نوین برای کنترل بیولوژیک بیماری لکه قهوه‌ای قارچ تکمه‌ای Pseudomonas tolaasii استفاده از اسانس‌های گیاهیست. در این ارتباط اثر ضدمیکروبی اسانس و عصاره آبی و آلی حاصل از برگ گیاه اکالیپتوس (Eucalyptus camaldulensis) بر روی باکتری مذکور در شرایط In vitro و In vivo مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره‌گیری از گیاه با حلال‌های آب، متانول، استون و اتانول به روش ماسراسیون به مقدار 3/0گرم بر میلی‌لیتر تهیه شد. استخراج اسانس از اندام هوایی با روش تقطیر با آب (Hydro-distillation) انجام گردید. روش بیوسنجش با اسانس در رقت‌های (بدون رقت، 1/0، 01/0، 001/0 و 0001/0 mg/ml) روی دو محیط کشت نوترینت آگار (NA) و کینگس B KB)) با ایجاد چاهک در شرایط آزمایشگاه صورت گرفت. با جداسازی و شناسایی اجزای اصلی موجود در اسانس به‌وسیله دستگاه گاز کروماتوگراف (GC/MS) مشخص گردید که از بین ترکیب‌های شناخته شده ضدمیکروبی اسانس اکالیپتوس، دو ترکیب 8،1-سینئول (1/58%) و آلفا-فلاندرن (6%) از درصد بالایی برخوردار بودند. در بررسی تأثیر اسانس و عصاره اکالیپتوس مشخص گردید که اسانس خالص اکالیپتوس با تشکیل mm17 قطر هاله بازدارندگی روی محیط کشت KB و عصاره متانولی گیاه فوق در محیط کشت NA با قطر هاله بازدارندگی mm8 به‌ترتیب دارای بیشترین اثر ضدباکتریایی علیه Pseudomonas tolaasii بودند که در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های اریترومایسین، پنی‌سیلین و جنتامایسین در محدوده غلظت mg/ml1/0 و 01/0 قطر هاله عدم رشد بیشتر ولی در مقایسه با تتراسایکلین، عصاره متانولی قطر هاله کوچکتری را نشان داد. همچنین نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های اریترومایسین و پنی‌سیلین در غلظت‌های mg/ml10-5-1 قدرت مهارکنندگی اسانس و عصاره متانولی بیشتر ولی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین و جنتامایسین عصاره متانولی قدرت مهارکنندگی پایین‌تری را نشان داد. در آزمون مربوط به مدیریت بیماری در شرایط In vivo، اسانس و عصاره متانولی اکالیپتوس در دو رقت mg/ml1/0 و 01/0 در مقایسه با نمونه تلقیح‌شده با باکتری دارای بازدارندگی بود. با این تفاوت که در رقت mg/ml1/0همزمان با گیاه‌سوزی کلاهک قارچ خوراکی بود که به‌ترتیب در اسانس و عصاره متانولی بیشتر بود، ولی در رقت mg/ml01/0گیاه‌سوزی اسانس نسبت به عصاره متانولی خیلی کمتر مشاهده شد. بنابراین چنین به نظر می‌رسد که غلظت مطلوب برای مدیریت این بیماری برای اسانس اکالیپتوس رقت mg/ml01/0 می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antimicrobial activity of essential oil and extracts of Eucalyptus camaldulensis Dehnh. on Pseudomonas tolaasii under In vitro & In vivo conditions
چکیده انگلیسی مقاله One of the modern methods for biological control of button mushroom (Agaricus bisporus) brown blotch disease is using plant's essential oil. Therefore, antimicrobial properties of essential oil and extracts obtained from Eucalyptus camaldulensis Dehnh. leaves were evaluated against the plant pathogenic bacterium Pseudomonas tolaasii both In vitro and In vivo conditions. 0.3 g/ml of each leaf samples was macerated in water and organic solvents (acetone, methanol and ethanol) to obtain the relevant extracts. The extraction of essential oil from leaves was performed Hydro-distillation method using Clevenger apparatus. Bioassays for inhibition activities of EO were carried out in five concentrations (0/1, 0/01, 0/001, 0/0001 and pure mg/ml) on two agar media of NA and KB. According to the isolation and identification of the main components in essential oils by gas chromatography (GC-MS), Cineol (58.1%) and α-phellandrene (6%) were identified as the main components. The most efficient In vitro results obtained by pure essential oil of Eucalyptus with 17 mm inhibition zone on KB and methanol extract with 8mm on NA. These were more pronounced when compared to inhibition effects of antibiotics erythromycin, penicillin and gentamycin and not with tetracycline in both concentrations of 0.1 and 0.01 mg/ml. This was reversed by subsequent increase of the antibiotics tetracycline and gentamicin to the level of 1, 5 and 10 mg/ml. In vivo assays were conducted in order to evaluate the efficacy of essential oil and methanol extract in two dilutions of 0/1 and 0/01 mg/ml. 20µl of each plant extracts was pre-treated on mushroom caps and after 24 h, the bacterial suspension at ca 105 cfu/ml was inoculated the same pre-treated sites. After a two day incubation period at 25°C, the 0/01 concentration of both extracts showed a satisfactory result.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ندا انصاری دزفولی | ansari dezfouli
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

نادر حسن زاده |
دانشیار، گروه بیماری شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

محمدباقر رضایی | mohammad bagher
استاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2921_aad1f67f441d430cb6b7ad20fe54d6de.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات