این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۲، شماره ۴، صفحات ۶۲۰-۶۳۳
عنوان فارسی
شناسایی و کمّیتسنجی برخی ترکیبهای فلاونوئیدی در تعدادی از بیوتیپهای مرکبات
چکیده فارسی مقاله
بیوتیپهای طبیعی واقع در کلکسیون ژرمپلاسم پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور از ذخایر ژنتیکی باارزش در کشور است که شاید مناسب تازهخوری نباشند ولی قابلیت استفاده در صنایع فرآوری را دارند. به این منظور از میوههای 16 بیوتیپ با کدهای 6، 8، 15، 21، 24، 25،26، 29، 30، 41، 43، 45، 48، 51، 52 و 53 از این کلکسیون در دو مرحله، 60 روز پس از 50% شکوفایی گلها (بعد از ریزش خردادماه) و 120 روز بعد از شکوفایی گلها (آغاز بلوغ فیزیولوژی) نمونهبرداری شد. علاوهبر اندازهگیری میزان فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی، مقداری ترکیبهای فلاونوئیدی شامل هسپریدین، نارینجین، کوئرستین و کاتچین نیز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار کاتچین و کوئرستین 60 روز پس از 50% شکوفایی گلها و در بیوتیپ 29 مشاهده شد. میزان هسپریدین و نارینجین در بین بیوتیپها روند متفاوتی داشت و بالاترین مقدار بهترتیب در بیوتیپهای 43 و 41 در 120 روز بعد از گلدهی مشاهده شد. بهطور کلی ظرفیت آنتیاکسیدانی طی رشد روند کاهشی داشت ولی بیوتیپهای 6، 29، 43 و 51 بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی را 60 روز پس از گلدهی داشتند. بالاترین میزان فنل کل در مرحله بلوغ میوهها مشاهده شد. بیوتیپ با شماره 48 بالاترین میزان فنل کل را نسبت به سایر بیوتیپها نشان داد. بهطور کلی بیوتیپهای 29، 41 و 43 دارای قابلیت بالایی از ترکیبهای فلاونوئیدی هستند که میتوانند در برنامههای اصلاح ژنتیکی رقم و پایه، صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ظرفیت آنتیاکسیدانی، بیوتیپ، فلاونوئیدها، فنل،
عنوان انگلیسی
Identifying and assaying the quantity of flavonoid compounds in some citrus biotypes
چکیده انگلیسی مقاله
The natural biotypes in the germplasm collection of the Citrus and Subtropical Fruits Research Center are a valuable genetic resource in the country that may not be suitable for fresh eating but they can be used in processing industry. Therefore, the fruits of 16 biotypes, coded as 6, 8, 15, 21, 24, 25, 26, 29, 30, 41, 43, 45, 48, 51, 52 and 53, were harvested at two stages, 60 days after 50% of flowering (after June drop) and 120 days after 50% of flowering (beginning of physiological maturity). Some variables were measured such as total phenol and antioxidant capacity, and flavonoid compounds including hesperidin, naringin, quercetin and catechin content. Results showed that the maximum amount of catechin and quersetin was observed at 60 days after 50% of flowering in the biotype 29. The. amount of Hesperidin and Naringin was significantly different between biotypes. The highest amount of hesperidin and naringin was observed in biotypes 43 and 41 at 120 days after flowering, respectively. Generally, antioxidant capacity was reduced during of growth whereas biotypes 6, 29, 43, and 51 had the highest antioxidant capacity at 60 days after flowering. The highest total phenol content was observed at maturity stage of fruits. Biotype 48 showed higher amount of total phenol as compared with other biotypes. Totally, biotypes 29, 41, and 43 have high potential of flavonoid compounds to be used in the genetic improvement programs of cultivar and rootstock, food processing and pharmaceutical industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant capacity, Biotype, Flavonoids, Phenol
نویسندگان مقاله
مایده آهنکوب رو | ahankoub رو
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
جواد فتاحی مقدم | fatahi moghaddam
استادیار، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
رضا فتوحی قزوینی | fotouhi ghazvini
استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_107134_2ba38069a85be4b0c2e4fe98fbd2a5dc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370489.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات