این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۲، شماره ۶، صفحات ۱۰۳۷-۱۰۴۷
عنوان فارسی
تأثیر متیلجاسمونات و سالیسیلیک اسید بر تولید بتولین و بتولینیک اسید در کشت سوسپانسیون سلولی توس (Betula pendula Roth.)
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف افزایش تولید بتولین و بتولینیک اسید با استفاده از کشت سوسپانسیون سلولی گیاه توس (Betula pendula Roth.) و محرکهای متیلجاسمونات و سالیسیلیک اسید انجام شد. در این تحقیق ابتدا رشد سلولی طی دوره 16 روزه بررسی شد. سپس دو محرک متیلجاسمونات (در غلظتهای 0، 50،100،150 و 200 میکرومولار) و سالیسیلیک اسید (در غلظتهای 0، 100، 200، 300 و 400 میکرومولار) بهطور جداگانه به محیط کشتهای 8 روزه اضافه شدند و سلولها 1، 2، 3، 5 و 7 روز پس از اعمال تیمارها برداشت شدند. وزن تر، خشک و درصد زندهمانی سلولها بررسی شد و میزان بتولین و بتولینیک اسید با استفاده از دستگاه HPLC ارزیابی شد. نتایج بدست آمده افزایش معنیدار غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید و متیلجاسمونات را بر میزان ماده مؤثره، وزن تر و خشک سلولها نشان داد. بهطوری که حداکثر میزان بتولین (5/2 میلیگرم بر گرم وزن خشک) تحت تأثیر غلظت 100 میکرومولار سالیسیلیک، دو روز پس از اعمال تیمار مشاهده شد که 4 برابر نسبت به شاهد افزایش نشان داد. همچنین در میزان بتولینیک اسید، یک روز پس از اعمال تیمار 200 میکرومولار سالیسیلیک اسید افزایش 5/4 برابری نسبت به شاهد، حدود 5 میلیگرم بر گرم وزن خشک مشاهده شد. بیشترین محتوی بتولین تحت تأثیر متیلجاسمونات در غلظت 50 میکرومولار، هفت روز پس از اعمال این غلظت، به میزان 3/2 میلیگرم بر گرم وزن خشک بدست آمد. همچنین حداکثر سطح بتولینیک اسید در غلظت 100 میکرومولار متیلجاسمونات، دو روز پس از اعمال این غلظت به میزان 3 میلیگرم بر گرم وزن خشک مشاهده شد. در مجموع تأثیر تیمار سالیسیلیک اسید بر تولید بتولین و بتولینیک اسید بهطور معنی داری بیشتر از تیمار متیلجاسمونات بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بتولین، بتولینیک اسید، محرک، HPLC،
عنوان انگلیسی
Effects of methyl jasmonate and salicylic acid on production of betulin and betulinic acid in cell suspension of birch (Betula pendula Roth.)
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to enhance the production of betulin and betulinic acid using suspension cultures of birch (Betula pendula Roth) and elicitation of the cell cultures by methyl jasmonate (MeJA) and salicylic acid (SA). To do this, at the first step, the cell growth curve was investigated in a 16-day period. Then, two elicitors, namely, MeJA (at final concentration of 0, 50, 100, 150 and 200 µM) and SA (at final concentration of 0, 100, 200, 300 and 400 µM) were separately supplemented to 8-day-old cell cultures and the cells were harvested 1, 2, 3, 5 and 7 days after elicitations. Fresh weight (FW), dry weight (DW) and cell viability were measured. In addition, betulin and betulinic acid content were analyzed using HPLC. The results showed the significant effects of different concentrations of SA and MeJA on metabolites content and FW and DW. Maximum amount of betulin was observed about 4-fold (2.5 mg g-1 DW) higher than the control treatment by addition of 100 µM SA, two days after elicitation. Moreover, betulinic acid content was enhanced about 5 mg g-1 DW, 4.5-fold compared to control, one day after addition of 200 µM SA. Furthermore, the high accumulation of betulin (2.3 mg g-1 DW) was obtained in the elicited cell by 50 µM MeJA, seven days after elicitation. Also, the maximum amount of betulinic acid, about 3 mg g-1 DW, was observed in the cells elicited by 100 µM MeJA, two days after elicitation. Overall, the effect of SA on the production of betulin and betulinic acid was significantly more than the effect of MeJA.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
betulin, betulinic acid, Elicitor, HPLC
نویسندگان مقاله
راضیه جعفری حاجتی | jafari hajati
دانشجوی دکترا، گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
وحیده پیام نور |
استادیار، گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کمال قاسمی بزدی | ghasemi bezdi
دانشیار، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، مؤسسه تحقیقات پنبه کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
نجمه احمدیان چاشمی | ahmadian chashmi
استادیار، گروه علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109322_82ef39c3c8c5cdeb917a1619e4896d71.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370463.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات