|
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۷۶۹-۷۷۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی نقش عناصر کمیاب در علوم محیط زیست و تغذیه |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: امروزه یکی از بحث های روز دنیا مربوط به مشکلات ناشی از کمبود برخی از عناصر ضروری بر سلامت انسان می باشد. تحقیقات بسیار زیادی حاکی از آن است که کمبود فلزاتی مانند روی و سلنیم بر سلامت انسان به ویژه رشد جسمانی تاثیر گذار است. این مشکلات به طور معمول در سراسر جهان قابل پیگیری است. مواد و روش ها: گروه های مختلف سنی به ویژه گروه کودکان و نوجوانان که در سنین حساس رشدی قرار دارند، بیشتر در معرض نوسانات کمبود این عنصر ضروری در بدن قرار می گیرند. این مشکلات در کشورهای در حال توسعه بیشتر به چشم می خورد، زیرا پیگیری در مورد مسائل تغذیه ای به طور جدی صورت نمی گیرد. نتایج: نتایج نشان داده است در کشورهای توسعه یافته با پیشرفت مستمر در بحث صنایع غذایی توانسته اند با استفاده از الگوی صحیح رشد در غذای هر گروه سنی، مشکلات ناشی از کمبود عناصر مختلف را مرتفع سازند؛ که این امر به گونه ای تکامل توام بین علوم صنایع غذایی و علوم محیط زیستی است.نتیجه گیری: یکی از بهترین راه کارهایی که در زمینه جبران کمبود این عناصر پیشنهاد می گردد، افزودن این عناصر در تغذیه گروه سنی حساس است. به عنوان مثال، در بسیاری از کشورهای توسعه یافته روی را در حد استاندارد در تنقلات پرطرفدار کودکان و نوجوانان اضافه می نمایند، تا بتواند جبران کمبودها را در رشد این گروه بنماید. در مورد سایر عناصر مانند آهن نیز این مسئله به چشم خورده است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
عناصر کمیاب، سلامت رشدی، محیط زیست، صنایع غذایی |
|
عنوان انگلیسی |
The role of trace elements in environmental and nutrition sciences |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Today, one of the universal debates related to human health problems is caused by the lack of the essential elements. Many researchers suggest that metals such as zinc and selenium deficiency extensively affect on human’s health (particularly on physical growth) worldwide. Materials and Methods: Different age groups, especially children and adolescents during the critical developmental ages are more vulnerable to fluctuations of deficiency of this essential element in the body. Most of these problems are evident in developing countries. The nutritional issues are not tracked seriously, while developed countries with continuous improvements in the food industry have been able to use the correct pattern for each age group to eliminate the problems caused by lack of nutrients. And it’s the evolution of such a combination between food science and environmental science.Results: Perhaps the best solution is suggested that for amends of lacking of these elements, is adding these elements in foods of these vulnerable groups. For example, in many developing countries standardized Zinc is added on children and adolescents snacks. Conclusion: In order to compensate the shortcomings in this group. It has also been observed in other elements such as iron. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
الهام مشتاقی | elham moshtaghie
مینو مشتاقی | minoo moshtaghie department of biochemistry, faculty of biological sciences, islamic azad university, falavarjan branch, isfahan, i. r. iran. گروه محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1012&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|