این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Kerman University of Medical Sciences، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۱۰۵-۱۱۵

عنوان فارسی بررسی امکان جذب آنتی‌بیوتیک انروفلوکساسین توسط نانوذرات سلولز کونژوگه شده با آمینوبنزیل پورین
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آنتی‌بیوتیک‌ها نه تنها منجر به مهار رشد میکروب‌ها می‌شوند، بلکه بعضی از آن‌ها موجبات رشد و نمو بیشتر دام و طیور را فراهم می‌نمایند. انروفلوکساسین یکی از آنتی‌بیوتیک‌های پرمصرف می‌باشد که از سمیت بالایی برخوردار است و اثر سوئی بر روی کلیه، مغز و کبد انسان دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی قابلیت جذب آنتی‌بیوتیک انروفلوکساسین توسط نانوذرات سلولز کونژوگه شده با آمینوبنزیل پورین بود. روش: ابتدا نانوذرات سلولز سنتز گردید و در حضور کراس لینکر با آمینوبنزیل پورین کونژوگه شد. غلظت‌های سریال نانوذرات کونژوگه شده (2000، 1000، 500، 250 و 125 میکروگرم بر میلی‌لیتر) به طور جداگانه با محلول آنتی‌بیوتیک انروفلوکساسین در غلظت 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر مخلوط و در دماها، زمان‌ها و pH‌های مختلف انکوبه گردید. بعد از اتمام انکوباسیون، تمام لوله‌ها با سرعت 5000 دور در دقیقه به مدت 5 دقیقه سانتریفوژ و میزان جذب نوری محلول رویی با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر تحت طول موج 340 نانومتر قرائت شد. در نهایت درصد جذب مورد محاسبه قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌های مطالعه نشان داد که تغییر غلظت نانوذرات سلولز کونژوگه شده و زمان و دمای انکوباسیون تأثیر چندانی بر میزان جذب نداشت، اما تغییر pH توانست تغییر معنی‌داری در میزان جذب داشته باشد؛ به طوری که حداکثر جذب در شرایط اسیدی برای غلظت 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر معادل 5/82 درصد مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: نانوذرات کونژوگه شده با آمینوبنزیل پورین جاذب مناسبی برای انروفلوکساسین می‌باشد و شاید بتوان آن را در داخل مواد غذایی و برای جذب بقایای این آنتی‌بیوتیک مورد استفاده قرار داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نانوذرات سلولز، آمینوبنزیل پورین، جذب، آنتی‌بیوتیک انروفلوکساسین،

عنوان انگلیسی The Study of the Enrofloxacin Adsorption Capability of Cellulose Nanoparticles Conjugated with Aminobenzyl Purin
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: Most antibiotics not only inhibit microbial growth, but also can increase the growth
of livestock. Although enrofloxacin is one of the most commonly used antibiotics, it has high toxicity on the
kidney, liver, and brain. The aim of this study was to synthesize nanocellulose conjugated with aminobenzyl
purin and to study its enrofloxacin adsorption capability.
Methods: Nanocellulose was first synthesized and conjugated with aminobenzyl purin in the presence of a
crosslinker. Then, serial concentrations of conjugated nanocellulose (125, 250, 500, 1000, and 2000 µg/ml)
were incubated with enrofloxacin solution of 1000 µg/ml concentration at different temperatures, incubation
times, and pH. At the end of incubation, all tubes were centrifuged at the speed of 5000 RPM for 5 minutes
and the optical density of the upper layer of solution was obtained using a spectrophotometer with 340 nm
wavelength. Finally, the percentage of absorption was calculated.
Results: The adsorption tests showed that the variation in concentration of conjugated nanocellulose, and
incubation temperature and time did not affect the adsorption, but the variation in pH caused a significant
difference in the amount of adsorption. The maximum adsorption was 82.5 % and was observed in acidic
conditions for the concentration of 1000 µg/ml.
Conclusion: Nanocellulose conjugated with aminobenzyl purin is an efficient adsorbent of enrofluxacin, and
could possibly be used in food to adsorb this antibiotic
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nanocellulose, Aminobenzyl purin, Adsorption, Enrofloxacin

نویسندگان مقاله Hossein Balalzadeh |
M.Sc. Student, Department of Food Science and Technology, School of Agriculture, Yazd Science and Research Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

Seyed Ali Yasini Ardakani |
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, School of Agriculture, Yazd Science and Research Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

Seyed Hossein Hekmatimoghaddam |
Assistant Professor, Department of Laboratory Sciences, School of Allied Medical Sciences, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran


نشانی اینترنتی http://jkmu.kmu.ac.ir/article_16135_85ac7f800e921149b60534b34aeff66c.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات