این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۹۵-۱۰۷

عنوان فارسی ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضدبیوفیلم پست‌بیوتیک SPS۱ Lactiplantibacillus plantarum بر Listeria monocytogenes ATCC ۱۹۱۱۵ و اثر آن بر سلول‌های سرطانی HT-۲۹ و HeLa
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: monocytogenes   Listeriaباکتری گرم مثبت با توانایی تولید بیوفیلم و عامل لیستریوز، با نرخ مرگ و میر بالا در میان عوامل بیماری‌زای غذایی است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضدبیوفیلم سوپرناتانت بدون سلول (CFS)، SPS1  Lactiplantibacillus plantarum بر L. monocytogenes ATCC 19115 و اثر آن بر سلول­های سرطانی HT-29 و HeLa بود.
مواد و روشها: فعالیت ضدمیکروبی سویه با استفاده از روش حداقل غلظت بازدارنده رشد، چاهک آگار و دیسک دیفیوژن آگار در مقابل 6 باکتری بیماری‌زای غذازاد (Bacillus cereus،Escherichia coli ، Staphylococcus aureus،L. monocytogenes ، Salmonella enterica serovar Typhimurium و (Shigella dysenteriae بررسی شد. ارزیابی سمیت سلولی با آزمون MTT و ارزیابی توانایی ضد بیوفیلم با آزمون کریستال ویولت، میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ کونفوکال انجام شد.
یافتهها: حداقل غلظت بازدارندگی رشد، ۵/۶۲ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر در برابرL. monocytogenes و سمیت سلولی متابولیت‌های ترشح شده توسط سویه بر سلولی سرطانی HT-29 و HeLa به ترتیب ۶۱/۴۷ و ۴۸/۴۰ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. بیشترین قطر هاله عدم رشد CFS سویه در روش چاهک آگار و دیسک دیفیوژن آگار روی L. monocytogenes مشاهده شد. CFS حاصل از سویه، تشکیل بیوفیلم‌ها را (MIC۴ تا MIC۴/۱ با سطوح ۷۰/۱۸% تا ۴۸/۷۲%) مهار کرده و تیمار با CFS  منجر به از بین رفتن بیوفیلم‌های بالغL. monocytogenes  شد. نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ کونفوکال اثرات ضد میکروبی سویه را تأیید کرد.
نتیجه گیری: پست‌بیوتیک Lpb. plantarum SPS1  می‌تواند به‌عنوان عامل ضدمیکروبی و مهارکننده‌ی بیوفیلم L. monocytogenes  جهت کاهش خطرات آلودگی غذایی در زنجیره غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Listeria monocytogenes، پست‌بیوتیک، ضدمیکروبی، بیوفیلم

عنوان انگلیسی Evaluation of Antimicrobial and Antibiofilm Activities of the Postbiotic of Lactiplantibacillus plantarum SPS1 on Listeria monocytogenes ATCC 19115 and Its Effect on HT-29 and HeLa Cancer Cells
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Listeria monocytogenes, a Gram-positive bacterium capable of biofilm formation and causing listeriosis, has a high mortality rate among foodborne pathogens. This study aimed to evaluate the antimicrobial and antibiofilm activities of the cell-free supernatant (CFS) of Lactiplantibacillus plantarum SPS1 on Listeria monocytogenes ATCC 19115 and its effect on HT-29 and HeLa cancer cells.
Materials and Methods: The antimicrobial activity of the strain was assessed using the minimum inhibitory concentration (MIC) method and by evaluating the antibacterial activity (well diffusion and disk diffusion agar) against six foodborne pathogenic bacteria (Bacillus cereus, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Salmonella enterica serovar Typhimurium, and Shigella dysenteriae). Cytotoxicity was evaluated using the MTT assay, and antibiofilm capability was assessed using the crystal violet assay, scanning electron microscopy (SEM), and confocal microscopy.
Results: The MIC was found to be 62.5 mg/mL against L. monocytogenes, and the cytotoxicity of the strain's secreted metabolites on HT-29 and HeLa cancer cell lines was 47.61 mg/mL and 40.48 mg/mL, respectively. The strain showed the highest inhibitory effect on L. monocytogenes. CFS obtained from the strain inhibited the formation of biofilms (4MIC to 1/4MIC with a level of 18.70% to 72.48%) and treatment with CFS led to the eradication of mature biofilms of L. monocytogenes. SEM and confocal microscopy results confirmed the antibiofilm effects of the strain.
Conclusion: The postbiotic Lpb. plantarum SPS1 can be used as an antimicrobial and biofilm inhibitor agent against L. monocytogenes to reduce the risks of food contamination in the food chain.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Listeria monocytogenes, Postbiotic, Antimicrobial, Biofilm

نویسندگان مقاله بهروز علیزاده بهبهانی | B Alizadeh Behbahani
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

محمد حجتی | M Hojjati
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

بهاره گودرزی شمس آبادی | B Goudarzi Shamsabadi
PhD. student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1124-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات