این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
بررسی ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و شاخص التهابی رژیم غذایی و پارامترهای آنتروپومتریک، بالینی و بیوشیمیایی با میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به سیروز کبدی: یک مطالعه طولی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف:
رژیم غذایی نقش بسزایی در پیشگیری، ابتلا و پیشرفت سیروز کبدی دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط ظرفیت تام آنتیاکسیدانی، شاخص التهابی رژیم غذایی و پارامترهای آنتروپومتریک، بالینی و بیوشیمیایی با میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به سیروز کبدی است.
مواد و روش
ها:
در این مطالعه طولی، 121 بیمار مبتلا به سیروز کبدی به مدت 60 ماه پایش شدند. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام شد و بر اساس آن ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (
DTAC
) و شاخص التهابی (
DII
) رژیم غذایی محاسبه شد. همچنین
وضعیت تغذیهای به روش ارزیابی جامع ذهنی (
SGA
) بررسی و پارامترهای آنتروپومتری اندازه گیری شد. خطر مرگ و میر به عنوان پیامد اصلی از طریق مدلهای رگرسیون کاکس برآورد شد.
یافته
ها
:
پس از تعدیل عوامل مخدوشگر نتایج نشان داد، سوءتغذیه با افزایش خطر مرگ و میر ارتباط معنیداری دارد. بررسی ارتباط اندازههای آنتروپومتری با مرگ و میر حاکی از ارتباط معکوس و معنیدار محیط دور بازو (021/0 =
P
، 28/0 =
HR
T3 vs T1
) و محیط عضله دور بازو (022/0 =
P
، 24/0 =
HR
T3 vs T1
) بود. همچنین نتایج نشان داد خطر مرگ و میر به طور معنیداری با افزایش
DTAC
کاهش (037/0 =
P
، 22/0 =
HR
T3 vs T1
) و با افزایش
DII
افزایش (029/0 =
P
، 8/4 =
HR
T3 vs T1
) می یابد.
نتیجه گیری:
رژیم غذایی ضد التهابی با ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بالا می تواند خطر مرگ و میر را در بیماران مبتلا به سیروز کاهش دهد
. همچنین بهبود وضعیت تغذیه ای، کاهش سوءتغذیه و حفظ توده عضلانی با کاهش خطر مرگ و میر در این بیماران همراه است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیروز کبدی، مرگ و میر، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، شاخص التهابی رژیم غذایی
عنوان انگلیسی
Investigating the Relationship between Dietary Total Antioxidant Capacity and Inflammatory Index and Anthropometric, Clinical, and Biochemical Parameters with Mortality in Patients with Liver Cirrhosis: A longitudinal Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective:
Diet plays a significant role in preventing, developing, and progressing liver cirrhosis. The present study investigated the relationship between dietary total antioxidant capacity, inflammatory index, and anthropometric, clinical, and biochemical parameters with mortality in patients with liver cirrhosis.
Materials and Methods:
In this longitudinal study, 121 patients with liver cirrhosis were followed up for 60 months. Dietary intake was assessed using a food frequency questionnaire, and based on that, dietary total antioxidant capacity (DTAC) and dietary inflammatory index (DII) were calculated. Also, the nutritional status of the patients was assessed using the subjective global assessment (SGA), and anthropometric parameters were measured. The mortality risk as the main outcome was estimated using Cox regression models.
Results:
After adjusting for confounding factors, the results showed that malnutrition was significantly associated with an increased mortality risk. The association of anthropometric measurements with mortality showed an inverse and significant association between mid-arm circumference (HR
T3 vs T1
= 0.28, P = 0.021) and mid-arm muscle circumference (HR
T3 vs T1
= 0.24, P = 0.022). The results also showed that the mortality risk decreased significantly with increasing DTAC (HR
T3 vs T1
= 0.22, P = 0.037) and increased significantly with increasing DII (HR
T3 vs T1
= 4.8, P = 0.029).
Conclusion:
An anti-inflammatory diet with high total antioxidant capacity can reduce the mortality risk in patients with cirrhosis. Improving nutritional status, reducing malnutrition, and maintaining muscle mass are also associated with reducing the patients’ mortality risk.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Liver cirrhosis, Mortality, Total antioxidant capacity, Dietary inflammatory index
نویسندگان مقاله
مونا شفیعی | M Shafiei
MSc student of Nutritional Sciences, Student Research Committee, School of Health and Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
زهرا یاری | Z Yari
Assistant professor of Nutritional Sciences, Department of Nutrition Research, National Nutrition and Food Technology Research Institute and Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار گروه تحقیقات تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
عزت اله فاضلی مقدم | E Fazeli Moghadam
Assistant professor of Nutritional Sciences, Nutritional Health Research Center, School of Health and Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
استادیار گروه علوم تغذیه، مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2250-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات