|
نوآوری در علوم و فناوری غذایی، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۱-۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تاثیر استفاده از نانو کامپوزیت نقره و دی اکسید تیتانیوم در بستهبندی مورد استفاده در نگهداری خرمای مضافتی بر تغییرات میکروبی آن طی دورهی انبارداری |
|
چکیده فارسی مقاله |
با توجه به اهمیت تکنولوژی نانو در افزایش کارآیی بستهبندی در نگهداری مواد غذایی و با توجه به این که خرما از محصولات مهم و استراتژیک کشور به شمار میرود، تاثیر استفاده از تکنولوژی نانو در کارایی بستهبندی خرما مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات میکروبی خرما از نوع مضافتی در دو دمای ثابت 25 درجهی سانتیگراد (محیط) و 4 درجهی سانتیگراد (یخچال) یک بار در بستهبندی پلی اتیلنی بدون ذرات نانوکامپوزیت و یک بار در بستهبندی پلی اتیلنی همپوشانی شده با نانوکامپوزیت نقره و دیاکسید تیتانیوم به مدت 4 ماه نگهداری، بررسی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که بار میکروبی خرما شامل کپک و مخمر، باکتری های مزوفیل هوازی و کلیفرم در اثر استفاده از ذرات نانوکامپوزیت SiL و TiO2 در بستهبندی به صورت معنیداری کاهش مییابد به طوری که فعالیت نانوی ذرات سیلور منجر به از بین رفتن میکروارگانیسمها چه در دمای محیط و چه در دمای یخچال میشود. با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش، میوهی خرمای مضافتی، هنگام استفاده از نانو کامپوزیت نقره و دیاکسید تیتانیوم در بستهبندی آن طی 4 ماه نگهداری میتواند هم در دمای یخچال و هم در دمای محیط، بدون هیچ تغییر نامطلوبی باقی بماند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jfst.iaus.ac.ir/article_528556_079c16a39be445be32b3478b7649e273.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1295/article-1295-359112.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|