این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۰، صفحات ۳۷۹-۳۸۶
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای انعقادی عصاره گیاه مایه پنیر Withania coagulans L. بر الگوی الکتروفورتیک پروتئینهای حاصل از آبپنیر و بهینه کردن شرایط انعقاد در مقایسه با مایه پنیر استاندارد (کیموزین)
چکیده فارسی مقاله
چکیده
عصاره گیاه مایه پنیر از زمانهای قدیم جهت ساخت پنیر استفاده شده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی فعالیتهای پروتئولیتیک پروتئازهای میوه
ویتانیا کوآگولانس
در مقایسه با کیموزین در تولید پنیر بود. پروتئازهای میوه
ویتانیا کوآگولانس
به صورت نسبی خالصسازی شدند و اثرات آنها بر سوبسترای شیر گاو مورد سنجش واقع شد.
دما و
pH
مطلوب برای فعالیت پروتئازها
ی میوه
ویتانیا کوآگولانس
به ترتیب
70
درجه سانتیگراد و 5/5 بود، هرچند کیموزین نسبتاً به دما حساستر است و فعالیت انعقادی مطلوب آن در دمای
50
درجه سانتیگراد صورت میگیرد. افزایش دما منجر به تقویت فعالیتهای انعقادی کیموزین و پروتئازهای میوه
ویتانیا کوآگولانس
گردید اما افزایش
pH
بالاتر از 5/5 نتوانست تاثیر مطلوبی بر کیفیت لخته داشته باشد. همچنین
اضافه کردن مقادیر مختلف کلرید کلسیم تاثیری بر فعالیت انعقادی آنزیمهای
میوه
ویتانیا کواگولانس
نداشت و تفاوت معنیداری در میزان ازت محلول و پروتئین تام در آبپنیر تولیدی توسط عصاره مایه پنیر گیاهی و کیموزین وجود نداشت. علاوه بر این، بررسی الگوی الکتروفورتیک پروتئینهای حاصل از آبپنیر تولید شده توسط عصاره در مقایسه با کیموزین نشان داد که پپتیدهای کوچکی توسط عصاره تولید نمیشود و پنیر تلخی تولید نمیکند.
بنابراین، آنزیمهای میوه
ویتانیا کوآگولانس
و کیموزین فعالیت نسبتاً مشابهی در
pH
و دماهای متفاوت بر سوبسترای شیر گاو نشان دادند و مشخص شد که میوههای
ویتانیا کوآگولانس
پتانسیل استفاده به عنوان رنت را دارند و میتوانند در تولید پنیر به عنوان آنزیمهای جایگزین مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان ویتانیا کوآگولانس،پروتئاز،پنیر،کیموزین،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کلید واژگان ویتانیا کوآگولانس,پروتئاز,پنیر,کیموزین
نویسندگان مقاله
مسعود علیرضایی |
دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
محمد حسین قارونی |
دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
آزاده خونساری |
کارشناس مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
علی ولیزاده |
دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
کبری چهاری |
کارشناس دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25648_b88e40edd0a8b799b9507b5daf703cd7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات