این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۰، صفحات ۳۴۹-۳۶۰
عنوان فارسی
بهینه سازی استخراج پکتین از غلاف نخود فرنگی به کمک امواج میکروویو با استفاده از روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش از روش سطح پاسخ و طرح باکس- بنکن برای بهینهسازی شرایط استخراج به کمک امواج مایکروویو پکتین حاصل از غلاف نخود فرنگی (بعنوان یک منبع جدید) استفاده شد. تاثیر متغیرهایی همچون توان میکروویو، مدت زمان مواجهه با امواج و pH بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کاربردی پکتین استخراجی، همچون محتوای گالاکتورونیک اسید، درجه استریفیکاسیون، خواص امولسیفایری، پایداری امولسیون و رفتار طیف مادون قرمز تبدیل فوریه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بازده استخراج پکتین حاصل از استخراج به کمک امواج مایکروویو در دامنه 2 تا 6/15 درصد بود. همچنین، بازده پکتین استخراجی در شرایط بهینه استخراج (توان میکروویو 600 وات، زمان استخراج 4 دقیقه و pH برابر با 0/1) برابر با 1/17 درصد پیش بینی شد. آزمون تائیدیه، که شامل بررسی میزان راندمان استخراج در شرایط بهینه پیش بینی شده با سه تکرار بود، نشان داد که راندمان استخراج در این شرایط برابر 43/0 ± 95/16 بود. درجه استریفیکاسیون پکتین حاصل در دامنه 36/18 و 94/32 درصد و همچنین این فاکتور در پکتین استخراج شده در شرایط بهینه استخراج برابر با 23 درصد بود. علاوه بر این، درصد گالاکتورونیک اسید پکتین استخراجی در شرایط بهینه استخراج برابر با 432/1 ± 23/69 درصد بود. فعالیت امولسیفایری پکتین استخراجی در شرایط مذکور برابر با 38 درصد بوده و همچنین پایداری امولسیونهای پایدار شده با پکتین استخراجی، در هر دو دمای 4 و 23 درجه سلسیوس مناسب بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پکتین،غلاف نخود فرنگی،بهینهسازی،روش سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Optimization of microwave-assisted extraction of pectin from peas pod by response surface method
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study the response surface methodology (RSM) and BOX-Behnken design were used to optimize the microwave-assisted extraction of pectin from peas (Pisum sativum L.) pod as a new source. The effect of some variables such as microwave power, time of irradiation and pH on some physicochemical and functional properties of extracted pectin i.e. galacturonic acid content, degree of esterification, emulsifying properties, stability of emulsion and behavior of FT-IR spectra were investigated.The results showed that the extraction yield was between 2-15.6%. Moreover, the extraction yield at optimum extraction conditions (microwave power of 600 W, extraction time of 4 min and pH of 1.0) was 17.1 %. The result was obtained under optimized experimental conditions in triplicate and the mean values (16.93 ± 0.43) obtained from real experiments, demonstrated the validation of the optimized conditions. Degree of esterification (DE) values for pectin ranged from 18.36 and 32.94 and it was 23% under optimum condition. The galacturonic acid content and emulsion activity of the extracted pectin under optimal conditions also were 69.23 ± 1.432% and 38%, respectively. In addition, the stability of pectin-stabilized emulsion was good at 4°C and 23°C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پکتین,غلاف نخود فرنگی,بهینهسازی,روش سطح پاسخ
نویسندگان مقاله
بهروز اکبری |
آزمایشگاههای مرجع کنترل کیفی و ایمنی غذاسازمان غذا و دارووزارت بهداشت
منا بهرامی پور |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25646_312f853aa9e4503ce0a075c244f1eba1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات