این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۰، صفحات ۲۶۷-۲۷۹
عنوان فارسی
بررسی پایداری حرارتی روغن دانه کنجد و مخلوط آن با روغنهای کانولا و اولئین پالم
چکیده فارسی مقاله
چکیده
اکسایش از عوامل مهم فساد روغنها بوده که یکی از راههای جلوگیری از آن مخلوط کردن روغنها است. در این پژوهش پایداری حرارتی و
برخی از ویژگیهای فیزیکوشیمیایی روغن دانه کنجد، روغن کانولا، اولئین پالم و مخلوط این روغنها مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا به وسیله کروماتوگرافی گازی به شناسایی اسیدهای چرب پرداخته شد.
طبق نتایج کروماتوگرافی گازی بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع، تک غیراشباع و چند غیراشباع به ترتیب در روغن اولئین پالم (50/45 درصد)، روغن کانولا (40/69 درصد) و روغن کنجد (01/44 درصد) مشاهده شد. تغییرات دیان و تریان مزدوج نمونهها به ترتیب توسط جذب ماورابنفش در طول موج 233 و 268 نانومتر و طیف سنج نوری، و میزان اسیدیته بر حسب درصد اسید اولئیک، در طی فرایند حرارتی در دمای 170 درجه سانتیگراد به مدت 18 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق تجزیه و تحلیل آماری بیشترین تغییرات هیدرولیز برای روغن اولئین پالم و کانولا ثبت گردید. همچنین نتایج نشان داد که با توجه به عدم حضور ماده غذایی در روغن، مقدار اسیدیته برای تمامی نمونهها بعد از 18 ساعت حرارتدهی کمتر از حد مجاز توصیه شده گردید. نتایج تجزیه و تحلیل
دیان و تریان مزدوج نمونهها طی فرایند حرارتی، مخلوط مساوی 5/33 : 5/33 :5/33 از روغنهای دانه کنجد: اولئین پالم: کانولا، مخلوط 20:80 روغنهایاولئین پالم : دانه کنجد و مخلوط50:50 روغنهای اولئین پالم : دانه کنجد به عنوان نمونههای دارای بیشترین پایداری حرارتی شناسایی شدند و روغن کانولای خالص، مخلوط 20:80 و30:70 روغنهای کانولا : دانه کنجد، کمترین پایداری حرارتی را نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن کنجد،مخلوط روغنها،ویژگیهای فیزیکوشیمیایی،اسیدهای چرب آزاد،اعداد دیان و تریان مزدوج،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
روغن کنجد,مخلوط روغنها,ویژگیهای فیزیکوشیمیایی,اسیدهای چرب آزاد,اعداد دیان و تریان مزدوج
نویسندگان مقاله
محمد قربانی |
دانشیار، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25640_025f6a9b5b7e4bae0e20f24fd027d68b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات