این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۴۰۷-۴۱۵
عنوان فارسی
مروری بر ساختار و متابولیسم شربت ذرت حاوی فروکتوز و ساکارز
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر بحث و نگرانیهای زیادی در زمینه مصرف شربت ذرت حاوی فروکتوز(HFCS ) و ساکارز، متابولیسم آنها در بدن و تاثیرات منفی احتمالی ناشی از مصرف آنها بر سلامتی وجود دارد. همچنین فرضیههای مختلفی مبنی بر نقش HFCS در بروز پدیده چاقی منتشر شده که بسیاری از آنها نتیجه بررسی روند بروز چاقی در عمدهترین کشور مصرف کننده HFCS (آمریکا) و تغذیه حیوانات آزمایشگاهی با رژیمهای حاوی فروکتوز خالص میباشند. تا کنون محققان زیادی اعلام کردهاند که تفاوت ساختاری و متابولیسمی بین HFCS55 و ساکارز وجود ندارد. این دو شیرین کننده مغذی از مقادیر تقریبا مساوی گلوکز و فروکتوز تشکیل شدهاند و از لحاظ میزان کالری و قدرت شیرینکنندگی مشابه هستند و به طریق مشابه جذب دستگاه گوارش میشوند. گزارش اثرات منفی HFCS بر سلامتی معمولا نتیجه مقایسه روند متابولیسم گلوکز خالص با فروکتوز خالص میباشد در حالیکه فروکتوز خالص تقریبا در رژیم غذایی هیچ انسانی وجود ندارد. تاثیر استفاده از ساکارز، فروکتوز و HFCS55 در افزایش خطر بروز چاقی، سندروم متابولیکی و ایجاد کبد چرب در مطالعات مختلف و با متدهای مختلف مورد بحث قرار گرفته و نتایج مختلفی منتشر شده است. هدف از این مقاله اشاره به نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده بر HFCS و ساکارز و بررسی اثرات منفی احتمالی آن ها بر سلامتی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلمات کلیدی ساکارز،فروکتوز،متابولیسم،چاقی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کلمات کلیدی ساکارز,فروکتوز,متابولیسم,چاقی
نویسندگان مقاله
روناک غلامی |
گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام
مهدی جعفری اصل |
گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام
مهدی امینی |
گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25847_b4e356925b4e2470a3ba8a0313e03d94.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات