این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۳۷۹-۳۹۱
عنوان فارسی
ژل کتیرا: تشکیل و کاربردهای آن
چکیده فارسی مقاله
کتیرا به دلیل ساختار ویژهای که دارد به آسانی با روشهای متداول ژل تشکیل نمیدهد و از این رو غالباً از اتصال دهندههای شیمیایی همانند گلوتارآلدهید برای این منظور استفاده میشود. این ترکیبات غالباً سمی بوده و باقیمانده آنها می-بایست پس از انجام واکنش از محیط حذف گردند. از سوی دیگر امکان واکنش ماده موثره بارگذاری شده با عامل اتصال دهنده نیز وجود دارد. مخاطرات بالقوه ژلهای شیمیایی کاربرد آنها را در صنعت غذا و مهندسی بافت محدود مینماید. در این مقاله علاوه بر معرفی ویژگیهای ساختمانی و فیزیکوشیمیایی کتیرا به عنوان یک پلیساکارید بومی و پرکاربرد در صنعت غذا و دارو، روشهای ایجاد ژل آن که در برگیرنده روشهای شیمیایی و فیزیکی است، مورد بحث قرار میگیرد. همچنین تولید ژلهای سبز و فاقد اتصال دهندههای عرضی شیمیایی از این صمغ که برگرفته از پژوهش اخیر نگارندگان این مقاله میباشد، به همراه سایر روشهای کم خطر نظیر پرتودهی تشریح میشوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
صمغ کتیرا،ژل،روشهای شیمیایی،روشهای فیزیکی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
صمغ کتیرا,ژل,روشهای شیمیایی,روشهای فیزیکی
نویسندگان مقاله
نوشین نیک نیا |
گروه شیمی موادغذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
رسول کدخدایی |
گروه نانوفناوری موادغذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25845_af2d4caadab824f8d6e11772d6ad67f0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات