این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۳۴۹-۳۵۶
عنوان فارسی
تأثیر محلولهای استیک اسید و سدیم دی استات بر رساندن مصنوعی میوه خرمای مضافتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده
در این پژوهش، تأثیر محلولهای استیک اسید و سدیم دی استات در رساندن میوه خرمای مضافتی مورد بررسی قرار گرفت. خوشههای خرما در اواخر مرحله خلال برداشت و در محلولهای 4 درصد استیک اسید و 3/0 درصد سدیم دی استات غوطهور و در داخل اتاق مخصوص به مدت 5-3 روز در دمای
°C
40
-38 و رطوبت نسبی 80-70 درصد قرار گرفتند. آزمونهای شیمیایی (درصد کل مواد جامد محلول، قند کل، قندهای احیاء کننده، مقدار رطوبت، میزان اسیدیته،
pH
)، میکروبی و درصد رسیدگی در تیمارها مورد اندازهگیری قرار گرفت. محلولهای استیک اسید و سدیم دی استات سبب تشدید رسیدن و نرمی بافت میوههای خرمای مضافتی شدند. ترکیب شیمیایی (درصد قند کل، قندهای احیاء کننده، کل مواد جامد محلول) میوههای رسیده روی درخت بیش از میوههای تیماردهی شده بود. مقدار رطوبت در میوههای تیمار شده با استیک اسید و سدیم دی استات بهطور معنیداری (
p<0.05
)
بیش از میوههای طبیعی بود درحالیکه ازنظر میزان اسیدیته اختلاف معنیدار بین آنها مشاهده نگردید. ارزیابی حسی نمونهها نشان داد که محلولهای استیک اسید و سدیم دی استات، سفتی گوشت میوه را بهطور قابلتوجهی کاهش داده و ازنظر تأثیر روی طعم و مزه میوه اختلاف معنیدار بین آنها وجود نداشت. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش، تیماردهی خلال مضافتی با محلول 4 درصد استیک اسید و سپس قرار دادن آن در دمای
°C
40
-38 و رطوبت نسبی 80-70 درصد روشی مؤثر و اقتصادی برای رساندن میوه مضافتی پیشنهاد گردید.
کلید واژگان:
خرمای مضافتی، رساندن مصنوعی، استیک اسید، سدیم دی استات
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرمای مضافتی،رساندن مصنوعی،استیک اسید،سدیم دی استات،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
خرمای مضافتی,رساندن مصنوعی,استیک اسید,سدیم دی استات
نویسندگان مقاله
ابوالفضل گلشن تفتی |
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
نجمه سلیمانی ده دیوان |
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
اصلان عزیزی |
دانشیار بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25842_c398b01b7b172e52c22bf13c69080179.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات