این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۶، صفحات ۱۶۳-۱۷۲
عنوان فارسی
بررسی رهایش اسانس بادرنجبویه انکپسوله شده در ماست بوسیله روش ریز استخراج مایع-مایع پخشی و کروماتوگرافی گازی
چکیده فارسی مقاله
امروزه اسانس بادرنجبویه به دلیل دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی جهت افزودن به سامانه های غذایی و زیستی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی میزان رهایش اسانس بادرنجبویه انکپسوله شده با وی پروتئین ایزوله و سدیم کازئینات در ماست بوسیله روش ریز استخراج مایع - مایع پخشی و کروماتوگرافی گازی می باشد. در این مطالعه نمونه های ماست با درصد های مختلف اسانس
)
0، 0/75 و 1/5 گرم در لیتر
(
انکپسوله شده به روش سونیکاسیون تهیه شدند. اثر دو فاکتور زمان نگهداری (1، 11
,
21 روز) و در صد افزودن اسانس انکپسوله بر روی پروفیل کروماتوگرافی گازی و نیز میزان رهایش اسانس بادرنجبویه توسط طرح آماری مرکب مرکزی
[1]
بررسی شد. از نمونه های ماست حاوی درصدهای مختلف اسانس انکپسوله شده، مقدار 10 گرم ماست سانتریفوژ شده و قسمت مایع آن از فیلتر سرسرنگی عبور داده شد. اسانس رهایش شده به داخل ماست (از قسمت مایع) بوسیله روش ریز استخراج مایع - مایع پخشی استخراج شده و به دستگاه کروماتوگرافی گازی تزریق شده و پروفیل کروماتوگرافی آن (مجموع سطح زیر پیک و مجموع ارتفاع پیک) بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد ارتباط معنی داری بین سطح زیر پیک و ارتفاع پیک های کروماتوگرافی گازی و میزان اسانس رها شده به درون ماست برقرار می باشد. با بررسی سطح زیر پیک کروماتوگرافی می توان میزان رهایش اسانس به داخل ماده غذایی را تخمین زده و از روی آن سرعت رهایش را نیز بررسی کرد
.
[1] Central Composite Design
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس بادرنجبویه،انکپسولاسیون،رهایش،ریز استخراج مایع-مایع پخشی،کروماتوگرافی گازی،
عنوان انگلیسی
An investigation about the release of microencapsulated Melissa officinalis oil in the yogurt using DLLME/gas chromatography
چکیده انگلیسی مقاله
Today, Melissa essential oil has been drawn a lot of attention in food researches. This essential oil has good antioxidant and antimicrobial activity, so it is a good candidate to incorporate in the nutritional and biological systems. The aim of this study was to investigate the release of Melissa essential oil (encapsulated via isolated proteins and sodium caseinate) in yoghurt by dispersive liquid-liquid microextraction (DLLME) /gas chromatography technique. In this study, yogurt samples with different percentages of essential oil (0, 0/75, 1/5 g/l) were prepared by sonication method. The effect of two factors, including storage time (1, 11 , 21 days) and the percentage of encapsulated essential oil on the gas chromatography profile were studied based on the central composite design (CCD). 10 grams of yogurt samples containing various percentages of essential oil was centrifuged and the liquid part was passed through a sterilization filter. The released essential in the yogurt was extracted (from the liquid part) by DLLME method and was injected into the gas chromatography and its chromatographic profile (total peak area and total peak height) was investigated. The results show that there is a significant relationship between the total peak area and the amount of essential oil released into the yogurt. By studying total peak area in chromatography, it is possible to estimate the amount of essential oil released into the yogurt sample, and it is possible to study the rate of release.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس بادرنجبویه,انکپسولاسیون,رهایش,ریز استخراج مایع-مایع پخشی,کروماتوگرافی گازی
نویسندگان مقاله
ایرج کریمی ثانی |
گروه علوم و صنایع غذایی
محمد علیزاده |
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه اورمیه
سجاد پیرسا |
گروه علوم و صنایع غذایی ارومیه
احسان مقدس کیا |
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25866_a0ca4734aa4018c3bb06a80b8710e62e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات