این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 7 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۸، صفحات ۹۷-۱۰۷
عنوان فارسی
بررسی تاثیر عصاره حاصل از جوانه معمولی و قرار گرفته تحت امواج اولتراسونیک سه رقم مختلف گندم کشت شده در ایران بر پایداری اکسایشی روغن سویا
چکیده فارسی مقاله
در تحقیق حاضر، اثر امواج اولتراسونیک بر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره آبی- اتانولی (50:50) جوانه رقمهای گندم تجن،
N8019
و مروارید بررسی شد. نتایج نشان داد که امواج اولتراسونیک باعث افزایش میزان ترکیبات پلیفنلی و توکوفرولی شد، اگرچه اثر آنها بر استخراج ترکیبات پلیفنلی خیلی بهتر یود. میزان ترکیبات پلی فنلی عصاره جوانههای گندم تجن،
N8019
و مروارید به ترتیب 679، 783 و 545 میلیگرم بر کیلوگرم بود، که بعد از به کار بردن امواج اولتراسونیک میزان این ترکیبات به ترتیب به 777، 891 و 593 میلیگرم بر کیلوگرم افزایش یافت. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی (آزمونهای مهارکنندگی رادیکال آزاد
DPPH
، بیرنگ شدن بتاکاروتن و رنسیمت) تیمارهای مختلف نشان داد که بهترین نمونه، عصاره استخراج شده از جوانه گندم
N8019
تحت فرایند اولتراسونیک و بعد از آن به ترتیب 100 پیپیام
TBHQ
، عصاره جوانه گندم تجن تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره جوانه گندم مروارید تحت فرایند اولتراسونیک، عصارههای معمولی جوانه گندم
N8019
و تجن و عصاره معمولی گندم مروارید (78.9 درصد) قرار داشتند. بررسی نتایج نشان داد که ارتباط قوی بین میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی عصاره مختلف استخراج شده از جوانه گندم و قدرت آنتی اکسیدانی آنها وجود دارد. همچنین نتایج آزمون گرمخانه گذاری (به عنوان یک آزمون معتبر) در 60 درجه سانتیگراد به مدت 24 روز نشان داد که
TBHQ
با اختلاف معنیداری بهترین تیمار جهت افزایش پایداری اکسایشی روغن سویا بود و بعد از آن به ترتیب عصاره استخراج شده از جوانه گندم
N8019
قرار گرفته تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره جوانه گندم تجن تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره جوانه گندم مروارید تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره های معمولی جوانه گندم
N8019
و تجن و عصاره معمولی گندم مروارید قرار داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوانه گندم،عصاره آبی- اتانولی،ترکیبات پلیفنلی،پایداری اکسایشی،فعالیت آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of extracts from the germs of different wheat cultivars (usual and under the ultrasonic process) in oxidative stability of soybean oil
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the effect of ultrasonic waves on the antioxidant activity of aqueous-ethanolic extract (50:50) of wheat germ of Tajan, N8019 and Morvarid cultivars was investigated. The results showed that ultrasonic waves increased the amount of, although their effect on the extraction of polyphenol compounds was much better. The amount of polyphenolic compounds of Tajan, N8019 and Morvarid wheat germ extracts were 679, 783 and 545 mg / kg, respectively. After applying ultrasonic waves, these compounds were 777, 891 and 593 mg/kg increased
.
Also, antioxidant activity (DPPH radical-scavenging assay, β-carotene bleaching assay and Rancimat test) of different treatments showed that the extracted extracts from wheat germ of N8019 under ultrasonic process was the best sample and then were 100 ppm TBHQ, extract of Tajan wheat germ under ultrasonic process, extract of Morvarid wheat germ under ultrasonic process, extracts of common wheat germ of N8019 and Tajan and extract of common Morvarid wheat germ, respectively. The results showed that there is a strong correlation between the amount of antioxidant compounds of different extracts extracted from wheat germ, especially phenolic compounds and their antioxidant power. Also, the results of oven test (at 60 ºC during 24 day) indicated TBHQ was the best treatment and followed by extracted extracts from wheat germ of N8019 under ultrasonic process, Tajan under ultrasonic and Morvarid under ultrasonic and extracts of common wheat germ of N8019, Tajan and Morvarid, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوانه گندم,عصاره آبی- اتانولی,ترکیبات پلیفنلی,پایداری اکسایشی,فعالیت آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
جواد توکلی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس
جواد خانی |
کارشناس ارشد صنایع غذایی و مدیر تولید شرکت آرد خوشه، ساری، مازندران
محمد شهروزی |
استادیار گروه ریاضی ، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25923_a29589f9766e02b9c73e9f4a71eb8711.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات