این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۱، صفحات ۲۳۳-۲۴۱
عنوان فارسی
بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتیبیوتیک کانامایسین
چکیده فارسی مقاله
اخیرا، استفاده از نگهدارندههای شیمیایی و سنتزی برای کنترل رشد ریزاندامگان بیماریزا به طور چشمگیری کاهش یافته است. امروزه، اسانسهای روغنی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در نظر گرفته میشوند. رازیانه یکی از گیاهان دارویی معطر میباشد که میتوان از آن به عنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد. در این پژوهش، برای بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی (اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس) از روشهای دیسک دیفیوژن آگار (کربی-بوئر)، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتیبیوتیک کانامایسین نیز بررسی شد. نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن اگار و چاهک آگار نشان داد که حساسترین باکتری با بیشترین قطر هاله عدم رشد نسبت به سایر ریزاندامگان بیماریزا، استافیلوکوکوس اورئوس بود.
برهمکنش اسانس رازیانه با آنتیبیوتیک کانامایسین برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به صورت اثر سینرژیستی مشاهده شد.
حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس رازیانه برای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 25، 50 و 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
به طور کلی میتوان بیان کرد که اسانس رازیانه در شرایط برون تنی به خوبی توانست از رشد اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس رازیانه،آنتیبیوتیک کانامایسین،شرایط برونتنی،نگهدارندههای سنتزی،
عنوان انگلیسی
Investigation of antimicrobial activity of Fennel essential oil on some pathogenic microorganisms causing infection and food poisoning and its interaction with kanamycin antibiotic
چکیده انگلیسی مقاله
Recently, the use of
chemical
and synthetic preservatives for the control of microbial pathogenesis growth has been remarkably decreased.
Today
, essential oils (EOs) have been considered to be natural preservatives. Fennel is among the aromatic medicinal plant that can be used
as a natural preservative
.
In this study, to investigate the antimicrobial activity of fennel essential oil
on some
pathogenic
microorganisms
causing infection
and food poisoning
(Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans) were used disk diffusion agar (
Kirby-Bauer
), well diffusion agar, minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal/fungicidal concentration methods.
The interaction of fennel essential oil (FEO) with kanamycin antibiotic was investigated
. The results disc diffusion agar and well diffusion agar antimicrobial assays showed that S.
aureus
was the most sensitive bacteria with the highest inhibition zone compared to the other microorganisms.
The effects of interaction of FEO with kanamycin antibiotic on Escherichia coli, Staphylococcus aureus showed synergistic status.
In general, FEO was able to prevent the growth of Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans “in vitro”.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس رازیانه,آنتیبیوتیک کانامایسین,شرایط برونتنی,نگهدارندههای سنتزی
نویسندگان مقاله
بهروز علیزاده بهبهانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمد نوشاد |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
فرشته فلاح |
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26022_01c407f772543f1068a3f65caa8efc8d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات