این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 7 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۱، صفحات ۹۳-۱۰۵
عنوان فارسی
اثر ترکیبات غیرقابل صابونی شونده نانوریزپوشانی شده روغن سبوس برنج طارم در پایداری اکسایشی روغن سویا
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه با هدف بررسی اثر ترکیبات غیرقابل صابونی شونده روغن سبوس برنج طارم به صورت آزاد و نانوریزپوشانی شده در پایداری اکسایشی روغن سویا انجام شد. بدین منظور نانوریزپوشانی ترکیبات غیرقابل صابونی شونده با دیواره پوششی کیتوزان و صمغ قدومه شهری انجام و اندازه ذزات، راندمان ریزپوشانی و فعالیت آنتیاکسیدانی قبل و بعد از نانوریزپوشانی اندازهگیری شد. اثر ترکیبات غیرقابل صابونی شونده به صورت آزاد و نانوریزپوشانی شده و آنتی اکسیدان سنتزی
TBHQ
بر پایداری اکسایشی روغن سویا با آزمون های عدد پراکسید
PV)
)، دی ان مزدوج
(CD)
، عدد تیوباربیتوریک اسید
(TBA)
و شاخص رنگی ارزیابی و همچنین رهایش ترکیبات فنولی و توکوفرولی اندازهگیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که نمونه نانوریزپوشانی شده با صمغ قدومه شهری اندازه ذرات و راندمان ریزپوشانی بالاتری نسبت به نمونه نانوریزپوشانی شده با کیتوزان داشت و همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی ترکیبات غیرقابل صابونی شونده بعد از نانوریزپوشانی کاهش یافت. در بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا نتایج ما نشان داد که در مراحل ابتدایی نگهداری ترکیبات غیرقابل صابونی شونده روغن سبوس برنج و نمونههای نانوریزپوشانی شده سرعت اکسیداسیون روغن سویا را افزایش دادند ولی در ادامه ترکیبات غیرقابل صابونی شونده به شکل آزاد فعالیت آنتیاکسیدانی بهتری را نسبت به نمونههای نانوریزپوشانی شده نشان داده است و نمونه نانوریزپوشانی شده با صمغ قدومه شهری فعالیت بهتری را نسبت به نمونه نانوریزپوشانی شده با کیتوزان داشت. با این حال، آنتیاکسیدان سنتزی
TBHQ
فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتر و عملکرد بهتری را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترکیبات غیرقابل صابونی شونده،روغن سبوس برنج،نانوریزپوشانی،پایداری اکسایشی،
عنوان انگلیسی
The effect of nano-encapsulated unsaponifiable matter of Tarom rice bran oil on oxidative stability of soybean oil
چکیده انگلیسی مقاله
This study was investigated whit aimed to the effect of unsaponifiable matter (USM) of Tarom rice bran oil on free and nano-encapsulated form in oxidative stability of soybean oil. For this purpose nanoencapsulation of USM by chitosan and
Lepidium perfoliatum
seed gum (LPSG) as wall material were performed and particle size, encapsulation efficiency and also antioxidant activity before and after nanoencapsulation were measured. The effect of free and nano-encapsulated forms and synthetic antioxidant TBHQ on oxidative stability of soybean oil were evaluated by peroxide value (PV), conjugated dien (CD), thiobarbituric acid (TBA) and color index and also release of phenolic and tocopherol compounds were measured. The results of this study showed that the nano-encapsulated sample by LPSG had particle size and encapsulation efficiency higher than that of the nano-encapsulated sample by chitosan, and also the antioxidant activity of USM decreased after nanoencapsulation. In the study of oxidative stability of soybean oil, our results showed that in the early stages of storage, USM of rice bran oil and nano-encapsulated samples increased the oxidation rate of soybean oil, but further free USM has shown better antioxidant activity compared to nano-encapsulated samples, and nano-encapsulated sample by LPSG had better antioxidant activity than the nano-encapsulated sample by chitosan. However, the synthetic antioxidant TBHQ showed higher antioxidant activity and better performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ترکیبات غیرقابل صابونی شونده,روغن سبوس برنج,نانوریزپوشانی,پایداری اکسایشی
نویسندگان مقاله
محبوبه جمشیدی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا اسماعیل زاده کناری |
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
علی معتمدزادگان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
پوریا بی پروا |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26012_80a0f57ac99396bdc977671c7a83dba6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات