این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۸، صفحات ۳۰۳-۳۱۴
عنوان فارسی
تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نانوامولسیون های تهیه شده بر پایه روغن زیتون به منظور درون پوشانی فیتواسترول ها
چکیده فارسی مقاله
از جمله مشکلات
اساسی
در
غنیسازی
مواد غذایی
با
فیتواسترولها، نقطه
ذوب
بالا،
طعم
و
مزه
گچی
و
حلالیت
پایین
آن
ها
است که یکی از راههای غلبه بر این مشکلات استفاده از یک ماده پوششی مناسب و درونپوشانی فیتواسترول است. در این پژوهش، برای درونپوشانی فیتواسترول از روغن زیتون، به دلیل مزایای تغذیه ای بالا و به روش نانوامولسیونسازی استفاده شد. به منظور بهینهسازی شرایط درونپوشانی، درصد روغن زیتون (فاز روغنی)، درصد سدیم دودوسیل سولفات (سورفکتانت) و ژلاتین (به عنوان پایدار کننده) متغیرهای
مستقل
و
اندزه ذره به
عنوان
پاسخ
در
نظر گرفته شد. با طراحی آزمایش به وسیله نرم افزار مینی تب با استفاده از روش سطح
پاسخ
RMS
و با استفاده از
طرح
Box-Behnken
شرایط آزمایش تعیین شدند. دو فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) و (9/7 ،7/3 ،80) به دلیل داشتن کمترین اندازه ذره (105-103) نانومتر به عنوان شرایط مناسب و تجربی نانوامولسیونسازی جهت درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شدند
.
نتایج بعد از درونپوشانی نشان داد که
اندازه ذرات،
pH
، ویسکوزیته، کشش سطحی و پایداری فیزیکی
نانوامولسیونها بهترین شرایط را
برای کاربرد
آن
ها به دست می
دهد.
در نهایت فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) بعد از درونپوشانی به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب، پایداری بیشتر و اندازه ذره 112 نانومتر به عنوان بهترین فرمولاسیون برای درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شد.
از جمله مشکلات
اساسی
در
غنیسازی
مواد غذایی
با
فیتواسترولها، نقطه
ذوب
بالا،
طعم
و
مزه
گچی
و
حلالیت
پایین
آن
ها
است که یکی از راههای غلبه بر این مشکلات استفاده از یک ماده پوششی مناسب و درونپوشانی فیتواسترول است. در این پژوهش، برای درونپوشانی فیتواسترول از روغن زیتون، به دلیل مزایای تغذیه ای بالا و به روش نانوامولسیونسازی استفاده شد. به منظور بهینهسازی شرایط درونپوشانی، درصد روغن زیتون (فاز روغنی)، درصد سدیم دودوسیل سولفات (سورفکتانت) و ژلاتین (به عنوان پایدار کننده) متغیرهای
مستقل
و
اندزه ذره به
عنوان
پاسخ
در
نظر گرفته شد. با طراحی آزمایش به وسیله نرم افزار مینی تب با استفاده از روش سطح
پاسخ
RMS
و با استفاده از
طرح
Box-Behnken
شرایط آزمایش تعیین شدند. دو فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) و (9/7 ،7/3 ،80) به دلیل داشتن کمترین اندازه ذره (105-103) نانومتر به عنوان شرایط مناسب و تجربی نانوامولسیونسازی جهت درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شدند
.
نتایج بعد از درونپوشانی نشان داد که
اندازه ذرات،
pH
، ویسکوزیته، کشش سطحی و پایداری فیزیکی
نانوامولسیونها بهترین شرایط را
برای کاربرد
آن
ها به دست می
دهد.
در نهایت فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) بعد از درونپوشانی به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب، پایداری بیشتر و اندازه ذره 112 نانومتر به عنوان بهترین فرمولاسیون برای درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیتواسترول،ریزپوشانی،سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Preparation and Study of Physical and Chemical Properties of Nanoemulsions Based on Olive Oil for Encapsulation of Phytosterols
چکیده انگلیسی مقاله
Among the main problems in fortifying foods with phytosterols are their high melting point, gypsum taste and low solubility. One of the ways to overcome these problems is to use a suitable coating material and phytosterol coating. . In this study, olive oil was used for phytosterol coating due to its high nutritional benefits by nanoemulsification method. In order to optimize the underlying conditions, the percentage of olive oil (oil phase), the percentage of sodium dodecyl sulfate (surfactant) and gelatin (as stabilizer) were considered as independent variables and the particle size was considered as the response. Experimental conditions were determined by designing the experiment using the mini-tab software using the RMS response surface methodology and using the Box-Behnken design. Two formulations (7.1, 3.7, 90) and (7.9, 3.7, 80) due to having the smallest particle size (103-105) nm as suitable and experimental nanoemulsification conditions for Encapsulation Phytosterols were selected. The results after coating showed that the particle size, pH, viscosity, surface tension and physical stability of these nanoemulsions provided the best conditions for their application. Finally, the formulation (7.1, 3.7, 90) after Encapsulation was selected as the best formulation for phytosterol Encapsulation due to its suitable physical and chemical properties, greater stability and 112 nm particle size
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فیتواسترول,ریزپوشانی,سطح پاسخ
نویسندگان مقاله
حسن بنی تمیم |
دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
عاطفه پورجاهد |
دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
صفورا کریمی |
دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
محمدرضا عصاری |
دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26843_beeaba7e459d276cde79496fe28cf3fe.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات