این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۸، صفحات ۲۲۵-۲۳۳
عنوان فارسی
فعالیت پروتئولیتیکی Lactobacillus rhamnosus GG و Lactobacillus paracasei در دسر نوشیدنی لبنی و تاثیر آنها بر خاصیت آنتی اکسیدانی محصول: مقایسه نوع تخمیری و غیرتخمیری
چکیده فارسی مقاله
پپتیدهای زیست فعال در طول عمل تخمیر توسط آنزیمهای پروتئولیتیک تولید شده توسط باکتریهای اسید لاکتیک ایجاد میشوند که متناسب با توالی اسید آمینه ایجاد شده بعضاً دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت پروتئولیتیک GG
Lactobacillus rhamnosus
و
Lactobacillus paracasei
در مخلوط دسر نوشیدنی حاوی آب پنیر و بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی این نوشیدنی سینبیوتیک در دو نوع تخمیری و غیر تخمیری کم لاکتوز کاکائویی است. فعالیت پروتئولیتیک میکروارگانیسمها با اندازهگیری گروههای آمینواسیدی آزاد با استفاده از معرف
OPA
به روش جذب سنجی و خاصیت آنتی اکسیدانی دسر نوشیدنی با استفاده از ترکیب
DPPH
و ارزیابی مهار رادیکالهای آزاد به روش جذب سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. در نمونه تخمیر شده، فعالیت پروتئولیتیک
L. paracasei
در طول زمان تخمیر قابل توجه نبود، اما بعد از 17 ساعت گرمخانه گذاری، بیشترین فعالیت پروتئولیتیک را به خود اختصاص داد. در طول مدت ذخیره سازی، بیشترین فعالیت پروتئولیتیک
L. paracasei
در روزهای هفتم و چهارم (0/05>
P
) و برای
L.
rhamnosus
GG
یک روز پس از ذخیره سازی بود. در نمونه غیر تخمیری، بیشترین فعالیت
L. paracasei
مربوط به روز اول ذخیره سازی (0/5) بود اما فعالیت پروتئولیتیک GG
L. rhamnosus
بسیار کمتر (0/12) بود و به روز دوم مربوط بود. فعالیت آنتی اکسیدانی دسر تخمیر شده معنیدار نبود که نشان می دهد این دو باکتری پروبیوتیک فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی نداشتند. در مقایسه با نمونه تخمیر شده، دسر نوشیدنی تخمیری به دلیل داشتن پودر کاکائو حاوی مولکول آنتی اکسیدان ، فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دسر نوشیدنی،خاصیت آنتی اکسیدانی،فعالیت پروتئولیتیکی،Lactobacillus rhamnosus GG،Lactobacillus paracasei،
عنوان انگلیسی
Proteolytic activity of Lactobacillus rhamnosus GG and Lactobacillus paracasei in a dairy drinking dessert and its effect on antioxidant activity of product: Comparing the fermented and non-fermented type
چکیده انگلیسی مقاله
Bioactive peptides are released by proteolytic enzymes of lactic acid bacteria (LAB) during fermentation process which some have antioxidant activity according to their amino acids sequences. The aim of this study was to investigate the proteolytic activity of
Lactobacillus rhamnosus
GG and
Lactobacillus paracasei
in drinking dessert mix and to evaluate the antioxidant capacity of this synbiotic drinking dessert in two types of fermented and low-lactose non-fermented. Proteolytic activity of probiotic bacteria was evaluated using the OPA indicator for amino acid residues by optical absorbance. The antioxidant activity also evaluated by optical absorbance method according to DPPH radical scavenging activity. In fermented sample, proteolytic activity of
L. paracasei
during fermentation time was not significant (P < 0.05), but
L. rhamnosus
GG had the highest proteolytic activity after 17 h of incubation. During storage time, the highest proteolytic activity for
L. paracasei
was in 7 and 4 days after storage (P < 0.05) and for
L. rhamnosus
GG was in the first day of storage. In non-fermented sample the most activity of
L. paracasei
was related to the first day of storage (0.5). But
L. rhamnosus
GG proteolytic activity was much less (0.12) and was related to the second day. Antioxidant activity of fermented dessert was not significant which shows that these two probiotic bacteria has no significant antioxidant activity. Comparing the fermented sample and non-fermented drinking dessert, the non-fermented one exhibited higher antioxidant activity due to containing cocoa powder which has antioxidant component.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دسر نوشیدنی,خاصیت آنتی اکسیدانی,فعالیت پروتئولیتیکی,Lactobacillus rhamnosus GG,Lactobacillus paracasei
نویسندگان مقاله
سیما طاهری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خُمیری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علی مویدی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهران اعلمی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26836_fdc5a752bd8dc320343c3ea51ef1e69f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات