این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 11 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۱، صفحات ۲۲۳-۲۳۱
عنوان فارسی
ویژگیهای شیمیایی و بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی رشد قارچهای عامل فساد و کپکزدگی پس از برداشت میوه سیب با استفاده از اسانس مور تلخ
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف استخراج اسانس مور تلخ (
Salvia mirzayanii
) و تعیین ویژگیهای شیمیایی و بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی رشد قارچهای عامل فساد و کپکزدگی پس از برداشت میوه سیب (
پنیسیلیوم اکسپانسیوم
، بوتریتیس سینهرا و آلترناریا آلترناتا
) صورت پذیرفت. میزان فنول کل با استفاده از روش فولین-سیوکالتو، میزان فلاونوئید کل با کمک روش رنگسنجی کلرید آلومینیوم، فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
و فعالیت ضد قارچی اسانس بر پایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید. اسانس حاوی
mg GAE/g
40/43 فنول کل و
mg QE/g
19/17 فلاونوئید کل بود. علاوه بر این، اسانس مور تلخ بطور قابلتوجهی سبب مهار رادیکال آزد
DPPH
(
μ
g/ml
70/62) و
ABTS
(
μ
g/ml
80/78) گردید. مطابق نتایج آزمونهای ضد قارچی،
بوتریتیس سینهرا
و
پنیسیلیوم اکسپانسیوم
به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای قارچی نسبت به اسانس مور تلخ بودند. بطور کلی، اسانس مور تلخ را میتوان جهت کنترل فرایندهای اکسیداسیون و فساد قارچی محصولات غذایی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مور تلخ،اسانس،ضد قارچ،آنتیاکسیدان،سیب،آلودگی پس از برداشت،
عنوان انگلیسی
Chemical properties and evaluation of growth inhibitory and lethal activity of fungi causing spoilage and mold after apple fruit harvest using Salvia mirzayanii essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to extract Salvia mirzayanii essential oil, and determine its chemical properties and antifungal activity against fungi causing post-harvest rot in apple fruit (Penicillium expansum, Botrytis cinerea, and Alternaria alternata). Total phenol content (by Folin Ciocalteu method), total flavonoid content (by aluminum chloride colorimetric method), antioxidant activity (based on DPPH and ABTS free radical scavenging methods), and antifungal activity (based on disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum fungicidal concentration) of the essential oil were determined. The essential oil contained 43.40 mg GAE/g total phenol and 17.19 mg QE/g total flavonoids. In addition, S. mirzayanii essential oil significantly inhibited DPPH (62.70 μg/ml) and ABTS (78.80 μg/ml) free radicals. According to the results of antifungal tests, Botrytis cinerea and Penicillium expansum were the most sensitive and resistant fungal strains to the essential oil, respectively. In general, S. mirzayanii essential oil can be used to control the oxidation reactions and fungal spoilage in food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
مور تلخ,اسانس,ضد قارچ,آنتیاکسیدان,سیب,آلودگی پس از برداشت
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد |
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی |
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد نوشاد |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26902_2f408cec9e465d0bac185b27228f41a6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات