این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 20 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۲، صفحات ۶۵-۷۶
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آمارانت تخمیر شده
چکیده فارسی مقاله
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی باکتری
های اسید لاکتیک جدا شده از شبه غلات تخمیر شده در تهیه کشت
های میکروبی اهمیت وافری دارد. در پژوهش حاضر، پس از شناسایی مولکولی، خصوصیات پروبیوتیکی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از تخمیر آمارانت مورد ارزیابی قرار گرفت. توالی
یابی محصولات
PCR
منجر به شناسایی
لاکتوباسیلوس برویس
به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. زنده
مانی جدایه مذکور پس از تیمار متوالی اسید و صفرا در مقایسه با نمونه کنترل
از
10
8
به حدود
CFU/mL
10
6
رسید و بیشترین اثر ضد باکتریایی را در برابر
استافیلوکوکوس اورئوس
از خود نشان داد. با اینحال، هاله عدم رشد
استافیلوکوکوس اورئوس
در حضور جدایه لاکتیکی در مقایسه با هاله عدم رشد
لیستریا مونوسیتوژنز
اختلاف معنیداری نداشت (05/0
P
>
). همچنین جدایه لاکتیکی قابلیت خود اتصالی (19/36 درصد) و دگر اتصالی مناسبی با
استافیلوکوکوس اورئوس
(24/71 درصد) داشت و فاقد فعالیت همولیزی بود. علاوه بر این، نسبت به اکثر آنتی
بیوتیک
های مورد مطالعه مقاوم بود. با توجه با قابلیتهای پروبیوتیکی مناسب
لاکتوباسیلوس برویس
جدا شده از تخمیر آمارانت میتوان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر و یا پروبیوتیک در صنایع تخمیری استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جدایه لاکتیکی غالب،آمارانت تخمیر شده،خصوصیات پروبیوتیکی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of probiotic properties of Lactobacillus brevis as the predominant LAB isolated from fermented amaranth
چکیده انگلیسی مقاله
Evaluation of probiotic properties of lactic acid bacteria (LAB) isolated from fermented pseudocereals has crucial importance to prepare microbial cultures. In the present study, after molecular identification, probiotic properties of the predominant LAB isolate were investigated. Sequencing results of the PCR products led to the identification of
Lactobacillus brevis
SKA01 as the predominant LAB. The survival of the LAB isolate after continues treatment of acid and bile reached to 10
6
compared to the control sample (10
8
CFU/mL), and it showed the highest antibacterial effect on
Staphylococcus aureus
. Meanwhile, there was no significant difference (
P
>0.05) between inhibitory zone diameter of the
S. aureus
and
Listeria monocytogenes
in the present of the LAB isolate. LAB isolate was capable of good auto-aggregation (36.19%) and co-aggregation with
S. aureus
(71.24%), and it had no hemolytic activity. Furthermore, it was resistant to most of the tested antibiotics. By considering the proper probiotic potentials of the
L. brevis
isolated from fermented amaranth, it is possible to use the isolate as microbial starter or probiotic culture in fermentation industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جدایه لاکتیکی غالب,آمارانت تخمیر شده,خصوصیات پروبیوتیکی
نویسندگان مقاله
پروین شایسته کیا |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علیرضا صادقی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مهدی کاشانی نژاد |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مرتضی خمیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مریم زارعلی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26919_19f061bd4f2a1b31ce1799e080bb20d7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات