این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۵، صفحات ۸۷-۱۰۲
عنوان فارسی
Characteristics, Antioxidant and Antihypertensive Properties of Buffalo Milk Dangke with the Addition of Lactiplantibacillus plantarum subsp. plantarum IIA-۱A۵ as Probiotics during Cold Storage
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
کورکومین،اگزوزوم،بارگذاری دارو،سرطان تخمدان،SKOV3،
عنوان انگلیسی
Characteristics, Antioxidant and Antihypertensive Properties of Buffalo Milk Dangke with the Addition of Lactiplantibacillus plantarum subsp. plantarum IIA-1A5 as Probiotics during Cold Storage
چکیده انگلیسی مقاله
Dangke is a traditional food from South Sulawesi-Indonesia especially Enrekang Regency, made from buffalo or cow milk coagulated with papaya fruit sap papain enzyme. The development of Lactiplantibacillus
plantarum subsp. plantarum
strain IIA-1A5 as a probiotic in various food products has been shown to increase the content of bioactive compounds, such as antioxidants, antihypertensive agents, and antibacterials. This study aims to evaluate the physical, microbiological, functional quality of dangke in the form of antioxidant and antihypertensive properties with the addition of Lactiplantibacillu
a
plantarum subsp. plantarum
strain IIA-1A5 at the level of 0% and 10% during storage for 0 days, 5 days and 10 days. The physical test results found significant differences in dangke with the addition of Lactiplantibacillus
plantarum subsp. plantarum
strain IIA-1A5 as much as 10% in the parameters of pH, TAT and texture. The addition of Lactiplantibacillus
plantarum subsp. plantarum
strain IIA-1A5 10% in dangke was able to inhibit and reduce the growth of pathogenic bacteria such as E. coli and S aureu
s
and was able to increase the value of antioxidant and antihypertensive activity by 83.45% and 45.60%.
Based on the electrophoresis results, casein was found at a molecular weight of 22-29 kDa, and smaller peptides of hydrolyzed casein protein presented at a low molecular weight of 16-18 kDa.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antihypertensive,Antioxidant,Dangke,Lactiplantibacillus plantarum subsp. plantarum strain IIA-1A5
نویسندگان مقاله
MAULITA PUTRI DARMAWATI |
دانشکده علوم دامی دانشگاه IPB
IRMA ISNAFIA ARIEF |
دانشکده علوم دامی دانشگاه IPB اندونزی
ZAKIAH WULANDARI |
دانشکده علوم دامی دانشگاه IPB اندونزی
HAJRAWATI HAJRAWATI |
دانشکده علوم دامی دانشگاه IPB اندونزی
ADE SUKMA |
دانشکده علوم دامی دانشگاه IPB اندونزی
CAHYO BUDIMAN |
دانشکده علوم دامی دانشگاه IPB اندونزی
ZAENAL ABIDIN |
گروه شیمی دانشکده ریاضیات و علوم طبیعی دانشگاه IPB
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27296_74e30194eac20308ba5b186abf908c09.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات