این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۶، صفحات ۸۰-۹۱
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کنجد تولیدی با تخمیر توسط گونه های باسیلوس
چکیده فارسی مقاله
پروتئین هیدرولیز شده منبع ارزشمندی از پپتیدهای زیست فعال است. تولید پروتئین هیدرولیز شده از طریق فرآیند تخمیر یک رویکرد سازگار با محیط زیست است که در اغلب موارد نسبت به هیدرولیز آنزیمی و شیمیایی ترجیح داده میشود. . در این پژوهش از 4 گونه
Bacillus pumilus
PTCC 1319
،
Bacillus coagulans
IBRC 10807
،
PTCC 1595 Bacillus
licheniformis
و
PTCC 1156
Bacillus subtilis
جهت هیدرولیز پروتئین کنجاله کنجد استفاده شد. آزمونهای مورد بررسی شامل اندازهگیری غلظت پپتیدها با روش
OPA
، اندازهگیری فعالیت آنتیاکسیدانی شامل مهار رادیکال
آزاد
DPPH
، قدرت احیاء کنندگی یون آهن، فعالیت آنتیاکسیدانی کل و قدرت شلاته کنندگی یون آهن بود. غلظت پپتیدها پس از مدت زمان 24 ساعت برای 4 گونه
Bacillus
اندازهگیری شد. کمترین غلظت پپتید (
mg/mL
656/0) مربوط به تیمار تخمیر شده با
B. licheniformis
و بیشترین مقدار (
mg/mL
38/1) مربوط به تیمار هیدرولیز شده با
B. subtilis
بو
د؛
بطوریکه بین همه تیمارها اختلاف معنیداری
)
05/0
(p
<
مشاهده شد. نتایج درصد مهار رادیکال
آزاد
DPPH
نشان داد که بیشترین درصد مهار (6/76%)
مربوط به نمونه هیدرولیز شده توسط
Bacillus coagulans
و کمترین مقدار (36/57%)
مربوط به تیمار هیدرولیز شده با
B. licheniformis
بود به طوریکه بین تیمارها اختلاف معنیداری
)
05/0
(
p
<
مشاهده شد. نمونه تخمیر شده با
Bacillus pumilus
قدرت احیاء کنندگی بیشتری (992/0 جذب در 700 نانومتر) نشان داند. همچنین بین تیمارها اختلاف معنیداری
)
05/0
(p
<
مشاهده شد. بیشترین درصد شلاته کنندگی یون آهن (6/85%) در نمونه تخمیر شده با
B. subtilis
مشاهده شد. فعالیت آنتیاکسیدانی کل نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده حاصل از تخمیر توسط
Bacillus coagulans
دارای بیشترین مقدار جذب در 695 نانومتر میباشد و بین تیمارها اختلاف معنیداری
)
05/0
(
p
<
مشاهده شد. بطور کلی تخمیر پروتئین کنجد توسط گونههای
Bacillus
منجر به تولید پروتئینهای هیدرولیز شده با فعالیت آنتیاکسیدانی بالایی شد که میتواند به عنوان منبعی بالقوه در فرمولاسیون مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باسیلوس،تخمیر،پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کنجد،آنتیاکسیدان،
عنوان انگلیسی
Antioxidant activity of sesame meal protein hydrolysate produced with fermentation by Bacillus species
چکیده انگلیسی مقاله
Protein hydrolysate is a valuable source of bioactive peptides.
The production of protein hydrolysate through fermentation is an environmentally friendly approach preferred over enzymatic and chemical hydrolysis in most cases. This research employed Bacillus species, including Bacillus pumilus, Bacillus coagulans, Bacillus licheniformis, and Bacillus subtilis, to
hydrolyze sesame meal protein. The investigated tests included measuring the concentration of peptides by the OPA method, DPPH radical inhibition, and iron ion reducing power, total antioxidant activity, and iron ion chelating activity. The concentration of peptides was evaluated after 24 h for Bacillus species. The lowest peptide concentration (0.656 mg/mL) was
associated
with the fermented treatment by B. licheniformis, while the highest value (1.38 mg/mL) was observed for the hydrolyzed treatment with B. subtilis. A significant difference (p<0.05) was observed among all the treatments. Results of DPPH radical inhibition showed the highest inhibition was associated with the samples hydrolyzed by B. coagulans (76.6%), and the lowest value was attributed to the hydrolysate by B. licheniformis (57.36%). The sample fermented with B. pumilus
exhibited
higher reducing power (0.992 absorbance at 700 nm) with a significant difference (p<0.05) observed between the treatments. The highest chelating activity (85.6%) was observed in the sample fermented with B. subtilis. The total antioxidant activity
demonstrated
that the protein hydrolysate with fermentation by B. coagulans had the highest absorbance value at 695 nm with a significant difference between the treatments (p<0.05). In conclusion, the fermentation of sesame meal protein by Bacillus species resulted in the production of protein hydrolysate with substantial antioxidant activity, positioning it as a promising source for inclusion in food formulations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باسیلوس,تخمیر,پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کنجد,آنتیاکسیدان
نویسندگان مقاله
پریسا راعی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خمیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی ماهونک |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علی مویدی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محبوبه کشیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27310_cb0b866b30e2566e24c6779a745deb84.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات