این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 29 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۹، صفحات ۳۰۱-۳۱۵
عنوان فارسی
امکان استفاده از داربستهای هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر pH
چکیده فارسی مقاله
هدف از پژوهش حاضر بررسی قابلیت رشد سلولی بر روی داربست های هوشمند کاراگینان (
Carr
) و ترکیب کاراگینان و موسیلاژ دانه به (
Carr:Quc
) به منظور تولید گوشت آزمایشگاهی میباشد. در این پژوهش، دو هیدروژل کاپاکاراگینان با غلظت 5/1% و کاپاکاراگینان و موسیلاژ دانه به با نسبت 1:1 و غلظت نهایی 5/1% با کمک محلول کلرید پتاسیم 5% تشکیل شدند. سپس توانایی پاسخدهی این دو داربست به تغییر
pH
محیط مورد ارزیابی قرار گرفت و زندهمانی رده سلولی
C2C12
در
pH
4/7 و در هنگام تغییر
pH
از 4/7 به 5/5 بررسی شد. بررسی تغییر تورم با تغییر
pH
محیط نشان داد که برای داربست
Carr
بیشترین میزان تورم در
pH
5 و برابر با %145 به دست آمد. بیشترین میزان تورم برای داربست
Carr:Quc
نیز در
pH
5 و به میزان %428 مشاهده شد. همچنین تغییر تورم داربستها با تغییر
pH
از 4/7 به 5/5 ارزیابی شد. داربست
Carr
هیچ تغییر تورمی در زمانهای مورد مطالعه نشان نداد در حالیکه تغییر تورم داربست
Carr:Quc
بعد از قرار گرفتن در
pH
5/5 به مدت 30، 45، 60، 180 و 360 دقیقه نسبت به
pH
4/7 تفاوت معنیداری در سطح 05/0 نشان داد. ارزیابی زندهمانی سلولهای
C2C12
نیز بر روی داربست
Carr:Quc
در شرایط نرمال و تغییر
pH
از 4/7 به 5/5 نشان داد که زندهمانی سلولها در شرایط نرمال بیشتر بود. بررسی زندهمانی و رشد سلولها در داربست
Carr:Quc
به مدت 15 روز نشان داد که داربست مورد نظر سمیتی اعمال نکرد و سلولها زندهمانی خود را در طول کشت حفظ کرده و در روزهای 14 و 15 کشت، تمایل به تشکیل اسفروئید نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
داربست هوشمند،کاپاکاراگینان،موسیلاژ دانه به،تغییر pH،زندهمانی.،
عنوان انگلیسی
The potential of smart scaffolds containing quince seed mucilage and kappa-carrageenan for cell culture âunder normal physiologic conditions and varying pH levels
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study is to investigate the ability of smart scaffolds of Kappa-carrageenan (Carr) and the combination of Kappa-carrageenan and quince seed mucilage (Carr:Quc) to support C2C12 viability and growth for cultured meat production. Carr and Carr:Quc with a final concentration of 1.5% (v/w) were developed using a 5% potassium chloride solution. The capability of the scaffolds to respond to the pH change of the environment was evaluated, and the viability of C2C12 at normal pH (7.4) and varying pH levels (7.4-5.5) was assessed. The evaluation of swelling changes with varying pH (pH 1-7) showed that for the Carr scaffold, the highest swelling was observed at pH 5, reaching 145%, which showed a significant difference compared to swelling at other pH levels (p < 0.05). The highest swelling for the Carr:Quc scaffold was also observed at pH 5, reaching 428%, with a significant difference compared to swelling at other pH levels (p < 0.05). Moreover, the change in the swelling behavior of the scaffolds was evaluated by changing the pH from 7.4 to 5.5. Carr did not show any swelling change, while Carr:Quc demonstrated a significant change in swelling after exposure to pH 5.5 for 30, 45, 60, 180, and 360 min. On Carr:Quc, C2C12 showed higher viability in normal conditions compared to varying pH levels from 7.4 to 5.5. Furthermore, after culturing on Carr:Quc, C2C12 maintained their viability throughout the culture period for 15 days at pH 7.4 and showed the potential for spheroid formation. The findings of this study could pave the way for the design of scaffolds made of edible biopolymers to facilitate tissue engineering of cultured meat
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
داربست هوشمند,کاپاکاراگینان,موسیلاژ دانه به,تغییر pH,زندهمانی.
نویسندگان مقاله
ندا فرهادی |
دانشگاه صنعتی اصفهان
نفیسه سلطانی زاده |
دانشگاه صنعتی اصفهان
محسن ربانی |
دانشگاه اصفهان
الهه مسائلی |
موسسه علمی-پژوهش رویان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27373_a052912571bedf28b2692231b9f2e225.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات