این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۹، صفحات ۲۳۲-۲۵۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای کبکاب
چکیده فارسی مقاله
خرما از نظر تغذیهای بسیار غنی بوده و از لحاظ تجاری و صادرات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا راهکارهای مختلف در جهت افزایش ماندگاری این محصول اتخاذ شده که میتواند آن را در گستره زمانی وسیعتر در اختیار مصرفکنندهها قرار دهد. از اینرو هدف مطالعه حاضر استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره طبیعی پوست پرتقال بر روی خرما کبکاب ذخیره شده در دو دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد به مدت 90 روز است. سپس با آزمون
های فیزیکوشیمیایی (افت وزن ،
pH
، اسیدیته، رطوبت، قند احیاء، مواد جامد محلول و سفتی بافت) و حسی (پذیرش کلی)، وضعیت تیمارها طی مدت نگهداری بررسی گردید. بر اساس بررسیهای صورت گرفته کمترین تغییرات افت وزن در هر دو دمای مورد بررسی (
4 و 25 درجهسانتیگراد
) در نمونه تیمار شده با پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال در روز 90 نگهداری بود. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و دمای نگهداری، میزان
pH
و رطوبت کاهش و میزان اسیدیته، مواد جامد محلول، قند احیاء و سفتی بافت افزایش معنیداری داشتند (05/0
p<
). همچنین با افزایش زمان و دمای نگهداری روند کاهشی در ویژگیهای حسی وجود داشت و نمونههای تیمار شده با پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان-ژلاتین حاوی
mg/ml
4 و 10 عصاره پوست پرتقال دارای بالاترین مطلوبیت در ویژگیهای حسی خرما کبکاب بودند. بر اساس نتایج بررسیها میتوان پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال را به عنوان بهترین فرمولاسیون در جهت افزایش ماندگاری خرما کبکاب تا 90 روز معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرما کبکاب،پوشش خوراکی،کیتوزان،ژلاتین،عصاره پوست پرتقال،
عنوان انگلیسی
Effect of chitosan-gelatin edible coating containing orange peel extract on quality properties and shelf life of Kabakab dates
چکیده انگلیسی مقاله
Dates are nutritionally rich and commercially important. Various solutions have been implemented to increase the shelf life of the product, allowing it to be available to consumers for a longer period. This study aims to use a chitosan-gelatin edible coating containing natural orange peel extract on stored dates at 4 and 25
°
C for 90 days. Physical and chemical tests (weight loss, pH, acidity, moisture, reducing sugars, soluble solids, and texture) and sensory evaluations were conducted to assess the treatments over the storage period. The lowest weight loss occurred in the sample treated with the chitosan-gelatin coating containing orange peel extract on day 90 at both temperatures. Results indicated that with increased storage time and temperature, pH and moisture decreased while acidity, soluble solids, reducing sugars, and texture increased significantly. Additionally, a decrease in sensory attributes was observed with increased storage time and temperature, with samples treated with chitosan-gelatin coating containing 4 and 10 mg/ml orange peel extract showing the highest preference in sensory properties for the dates. Based on the findings, the chitosan-gelatin edible coating containing orange peel extract can be introduced as the best formulation for increasing the shelf life of dates for up to 90 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
خرما کبکاب,پوشش خوراکی,کیتوزان,ژلاتین,عصاره پوست پرتقال
نویسندگان مقاله
محمد گنجه |
گروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
ناهید احمدی ثابت |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی خرد، بوشهر، ایران.
غلامرضا عبدی |
پژوهشکده زیست فناوری خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
سید سعید سخاوتی زاده |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی، شیراز، ایران
حمید بخش آبادی |
گروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27369_cb5231602699a76ceb72cb5db739d525.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات